Ekl: fájdalmas búcsú Európától – így értékeltek a litván lapok

Vágólapra másolva!
2023.09.01. 07:50
null
Nem bírtak a Zalgiris védői Adama Traoré sebességével (Fotó: Koncz Márton)
A Ferencváros 3–0-ra legyőzte hazai pályán a Zalgiris Vilniust és összesítésben 7–0-val jutott be az Európa-konferencialiga csoportkörébe. A mérkőzés után a litván sajtó is értékelt, fájdalmas búcsúról írnak a helyi lapok.

 

„Ismét kapitulált, befejezi európai szereplését a Zalgiris” – ezzel a címmel kezdi beszámolóját a mérkőzésről az lrt.lt. A lap szerint a litvánok ismét fájdalmas vereséget szenvedtek a magyar óriás Ferencvárostól. Kiemeli, hogy a Zalgiris tehetetlen volt idegenben, valamint hogy a videobíró többször is megmentette a csapatot.

A lrytas.lt szomorú, megsemmisítő vereségről ír, amelyet a litvánok kapusának, Edvinas Gertmonasnak a sérülése csak rosszabbá tett. „Tragikussá vált a helyzet a 23. percben, amikor a Zalgiris kapusát, a Litvánia legjobb játékosának tartott Edvinas Gertmonast le kellett cserélni.”

„Fájdalmasan ért véget a Zalgiris európai idénye Magyarországon” – írja a delfi.lt, amely szerint a litvánok egyáltalán nem közelítették meg ellenfelük szintjét. A lap emellett Zalgiris kezdőjét emelte ki, amely hat helyen változott az első mérkőzéshez képest, ezek a változtatások azonban nem hozták meg a várt eredményt.

A MÉRKŐZÉS ONLIVE, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSA ITT ÉRHETŐ EL!

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
PLAYOFF, VISSZAVÁGÓ
FERENCVÁROS–ZALGIRIS VILNIUS (litván) 3–0 (2–0)

Budapest,Groupama Aréna,12 043néző.Vezette:Urs Schnyder (Marco Zürcher, Benjamin Zürcher) – svájciak
FTC:
Dibusz – Macreckis, S. Mmaee, Abena, Civic (C. Ramírez, 73.) – Sigér, Abu Fani (Ben Romdan, 65.) – Zachariassen – Marquinhos (Nguen, a szünetben), Varga B. (Pesics, a szünetben), A. Traoré (Lisztes, 65.).Vezetőedző:Máté Csaba
ZALGIRIS:
Gertmonas (Duka, 23.) – Bopesu, Hnid, Kendis, Mamic (Pavelic, 65.) – Golubickas, Karasima (Kazukolovas, 66.), Buff (Novikovas, 65.), Verbickas – D. Kazlauskas (Jansonas, 71.), Oyewusi.Vezetőedző:Vlagyimir Cseburin
Gólszerző:
A. Traoré (4., 48.), Varga B. (42. – 11-esből)
Továbbjutott: aFerencváros, 7–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik