Ekl: „Nem a Besiktas, hanem egy afrikai válogatott ellen játszottunk”

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.08.25. 10:24
null
A Besiktas kezdőcsapatában öt afrikai játékos szerepelt a Dinamo Kijev ellen. (Fotó: AFP)
A Dinamo Kijev veterán román edzője megduplázta az isztambuli csapat afrikai légiósainak számát.

 

A játékvezetés mellett a Besiktas igazoláspolitikájának is odaszúrt Mircea Lucescu, a Dinamo Kijev edzője az utolsó perces góllal 3–2-re elvesztett Európa-konferencialiga-mérkőzés után. A találkozót a bukaresti Rapid-stadionban rendezték, így a veterán román szakvezető sajtótájékoztatójan is honfitársai voltak a legtöbben.

Lucescu először az isztambuli csapat javára megítélt tizenegyes jogosságát vitatta, amelyből Vincent Aboubakar a találkozó első gólját lőtte.

„Ilyen helyzetben büntetőt adni… Egy jóérzésű bíró nem fújja be. Nem űzhet csúfot mindenki a csapatunkból. A meg nem adott gólok bajnokai vagyunk” – minősítette az angol Darren England tevékenységét a kijeviek szakvezetője. A két csapat közti különbségről pedig úgy nyilatkozott: „Nem a Besiktas, hanem egy afrikai válogatott ellen játszottunk. Nehéz helytállni ellenük 11 saját nevelésű játékossal. Jó csapat, amely jól igazolt.”

Lucescu állítása erős költői túlzás, a Besiktas kezdőjében összesen öt afrikai játékos szerepelt: a ghánai Daniel Amartey, a gambiai Omar Colley, a Kongói DK-ból származó Arthur Masuaku és Jackson Muleka, valamint a már említett kameruni Aboubakar. A több mint 40 éve edzősködő Lucescu amúgy – igaz, két évtizeddel ezelőtt – ült a Besiktas kispadján is, amellyel 2003-ban megnyerte a török bajnokságot.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉSEK
Dinamo Kijev (ukrán)–Besiktas (török) 2–3 (Saparenko 60., Volosin 66., ill. Aboubakar 40. – 11-esből, Colley 64., Zajnutgyinov 90+5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik