Ekl: dupla prémiumot, 1800 eurót kapnak a Sepsi játékosai

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.08.05. 08:41
null
Hatalmas volt a boldogság: <strong>Varga Rolandék</strong> meggyőző különbséggel jutottak tovább (Fotó: Sepsi OSK)
Minden szempontból történelmi mérkőzést játszott a CSZKA Szófia ellen a Sepsi OSK a Konferencialigában: az új stadionban nézőcsúcsot (8270) hozó meccsen a székelyföldi csapat lefutballozta a pályáról jóval tehetősebb, nevesebb ellenfelét, és 6–0-s összesítéssel jutott tovább.



„Csak ismételni tudom, amit a szófiai mérkőzés előtt mondtam: nem a pénz játszik, a szív, a csapategység jelentette a különbséget, na meg klubunk mindenkori legjobb csapata a mostani”
– mondta a találkozó után a Nemzeti Sportnak Hadnagy Attila, a Sepsi OSK klubigazgatója, aki csupán azért aggódik, hogy meddig bírja az idény első hat meccsén gólt sem kapó szentgyörgyi csapat a kettős terhelést.

A sportvezető ezenkívül elárulta, hogy a Neftcihez távozó Tamás Márkot pótolandó már tárgyalnak egy külföldi ballábas középhátvéddel, és mintegy két hét múlva a CFR-től igazolt horvát center, Gabriel Debeljuh is bevethető lesz. Közben Diószegi László klubelnök megismételte, hogy a bukaresti riválisok – most éppen az FCSB – által megkörnyékezett, de a múlt héten 2027-ig szerződést hosszabbító Marius Stefanescu nem eladó.

„Hülyeség lenne most megbontani a csapatot” – nyilatkozta a klubvezető, aki a továbbjutás után megduplázta, azaz 1800 euróra emelte a játékosok szokásos, kilencszáz eurós győzelmi prémiumát.

Bár a klubelnök úgy nyilatkozott, hogy az európai kupaszereplés érdekében nem kérnek felmentést a bajnokságban, a Profi Liga mégis elhalasztotta mindhárom versenyben maradt román klub jövő heti mérkőzését, így a kazah Aktobe elleni két Konferencialiga-találkozó közé ékelődő CFR–Sepsi összecsapást is.

Remek napjai vannak a Sepsi OSK elnökének, Diószegi Lászlónak, aki nem is sajnálja a plusz honoráriumot a játékosoktól (Fotó: Sepsi OSK)
Remek napjai vannak a Sepsi OSK elnökének, Diószegi Lászlónak, aki nem is sajnálja a plusz honoráriumot a játékosoktól (Fotó: Sepsi OSK)

 

A Sepsi kimagasló teljesítményét a román sajtó is elismeri, értékelésében a bukaresti sportlap, a Gazeta Sporturilor maximális, 10-es osztályzatot adott Liviu Ciobotariu edzőnek, valamint a Sepsi támadásait a sebességével meghatározó Marius Stefanescunak. „Az egész pályát uraló játékossal, valamint a Liviu Ciobotariu által felhúzott valóságos erőddel, vasvédelemmel szembetalálva magukat moccanni sem tudtak a bolgárok!” – írta tudósításában a lap.

A román kupacsapatok szereplését összegző cikkben pedig úgy fogalmaznak: „Nemhiába kötődik a Sepsi pénzügyi háttere a budapesti kormányhoz és a magyar szponzorokhoz, egyedüliként nem román, hanem nyugati stílusban jutott tovább!”

A hatodik szentgyörgyi meccse után is veretlen Liviu Ciobotariu is lelkesen nyilatkozott a továbbjutás után: „Csodálatos este volt! Mindkét mérkőzés nagyon jól sikerült, és nemcsak a továbbjutásnak, hanem a játéknak is örülök. Nagyon akartuk a továbbjutást, amellyel boldoggá tettük a stadionban helyet foglaló nyolcezer embert. Fantasztikus hangulatot teremtettek, toltak minket előre!”

A szentgyörgyi edző hozzátette, hogy a kapott gól nélkül záruló hat összecsapás hatalmas erőt és önbizalmat ad játékosainak – szükség is lesz rá az Aktobe elleni következő Konferencialiga-selejtezőn.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Sepsi OSK (romániai)–CSZKA Szófia (bolgár) 4–0 (1–0)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna, 8270 néző. Vezette: Hamiti (albán)
Sepsi OSK: Niczuly – Ciobotariu, Balasa, Ninaj, Dumitrescu – Paun (Damascan, 80.), Alimi – Stefanescu (Francisco Júnior, 82.), Matei (Varga R., 73.), Gheorghe (Aganovic, 67.) – Safranko (Rondón, 67.). Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
CSZKA:
Busatto – Mahmutovic, Koch, Córdoba – Turicov (Doncsev, 75.), Heintz (Sagojan, 75.), Carreazo, Lindseth (Sopov, 83.), Sanyang (Vion, a szünetben) – Phaëton (Moreno, 64.), Nazon. Vezetőedző: Nestor El Maestro
Gólszerző:
Matei (19. – 11-esből), Aganovic (70.), Varga R. (90.), Alimi (90+4. – 11-esből)

Továbbjutott: a Sepsi, 6–0-s összesítéssel

AZ FK CSÍKSZEREDA IS ELKEZDI AZ IDÉNYT
Székelyföld Liga 2-es csapata, az FK Csíkszereda szombat délelőtt a Concordia Chiajna elleni hazai mérkőzéssel kezdi el a 2023–2024-es idényt. Az előző évadban az alsóházat megnyerő együttes kizárólag Magyarországról erősített: Nagy János (Kazincbarcika), Pintér Bence (Kelen SC) és Makrai Gábor (Pécsi MFC) leigazolása mellett Györgyi Arthur (Budafok) és Magyari Szilárd (Dorog) hazatért nevelőegyesületéhez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik