Ekl: Az első meccsen eldöntheti a Fradi… – Szergej Kuznyecov

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2023.08.22. 07:23
null
Varga Barnabás (jobbra) idénybeli kilencedik tétmérkőzését játszhatja csütörtökön a Ferencvárosban – az eddigi nyolc fellépésén összesen hat gólt szerzett (Fotó: Török Attila)
Csütörtökön újabb lépést tehet az Ekl-főtábla felé a Ferencváros. A zöld-fehérek a Zalgiris Vilnius otthonában lépnek pályára, a találkozó előtt pedig az FTC egykori labdarúgója, a litván csapat ellen többször játszó Szergej Kuznyecov nyilatkozott lapunknak.

 

Litván csapat vár a Ferencvárosra az Európa-konferencialiga rájátszásában, a Zalgiris elleni párharc első meccsét csütörtökön rendezik Vilniusban. A Fradival három bajnoki címet szerző Szergej Kuznyecov jól ismeri a Zalgirist, hiszen többször futballozott litván együttes ellen, továbbá játékosmegfigyelőként nyomon követi az egykori Szovjetunióból kiváló országok labdarúgását.

„A Metalliszt Harkiv és a Csornomorec futballistájaként is játszottam Vilniusban – mondta megkeresésünkre a 60 éves korábbi labdarúgó. – Akkoriban rendkívül erős volt a szovjet bajnokság, a nagy moszkvai csapatoké mellett a Dinamo Kijev és a grúz együttesek játéka jelentette a színvonalat. A Zalgiris akkoriban a saját nevelésű, főleg litván nemzetiségű futballistákra épített, jó erőnlét jellemezte futballistáit. Persze azóta nagyot fordult a világ. Litvánia önálló lett, csapatai a nemzeti bajnokságokban szerepelnek. Úgy tudom, a Zalgiris gazdaságilag is az egyik legerősebb klub, nem véletlen, hogy mostanra már a litván játékosok mellett egyre több légiós tűnik fel. Persze a vilniusi klub költségvetése nagyságrendekkel marad el a Ferencvárosétól, s remélhetőleg a különbség a pályán is megmutatkozik. A litvánok szeretik a labdarúgást, s elképzelhető, hogy csütörtökön telt ház fogadja a Fradit a rájátszás első felvonásán. Láttam a vilniusi csapat Häcken elleni meccseit, összesen nyolc gólt kapott és csak egyet szerzett. Elmondható, nem volt egy súlycsoportban a két együttes. Miközben a litvánok a labdabirtoklására törekedtek, a svédek tökéletesen kihasználták a Zalgiris hibáit. Hiszem, hogy a Fradi is arra törekszik, már az első mérkőzésen eldöntse a továbbjutást. Saját pályáján is verhető a Zalgiris, ám nem árt az óvatosság, mert tudjuk, a labdarúgásban bármi megtörténhet.”

A Fradi egykori labdarúgója tehát bizakodó, mint ahogyan a csapatot elkísérő szurkolók is. Számukra fontos információ, hogy a voucherek értékesítése elkezdődött, s 16 eurós áron (6500 forint) megvásárolható a meccsjegy.fradi.hu oldalon, valamint a Groupama Aréna jegypénztárainál.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉSEK
18.00:Zalgiris Vilnius (litván)–Ferencvárosi TC (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik