A rendes játékidőt az örmények nyerték, de 11-esekkel a Loki jutott az Ekl-selejtező 3. körébe

Vágólapra másolva!
2023.08.03. 20:50
Az Európa-konferencialiga 2. selejtezőkörének visszavágóján az idegenben 1–0-s győzelmet arató Debrecen hazai pályán 1–2-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel legyőzte az örmény Alaskertet.
Dzsudzsák Balázs góljával mentette hosszabbításra a meccset a Loki (Fotó: Kovács Péter)  A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Dzsudzsák Balázs góljával mentette hosszabbításra a meccset a Loki (Fotó: Kovács Péter)  A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
DEBRECENI VSC–ALASKERT (örmény) 1–2 (0–1, 1–2, 1–2) – 11-esekkel 3–1

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 10 708 néző. Vezette: Robert Schröder (Christian Gittelmann, Robert Wessel) – németek
DEBRECEN: Megyeri – Kusnyír, Dreskovics, Romancsuk, Manrique (Oliveira, 116.) – Loncsar (Mance, 99.), Lagator – Szécsi M. (Domingues, 73.), Dzsudzsák, Kiziridisz (Bódi Á., 65.) – Do. Babunszki (Bárány D., 73.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics
ALASKERT:
Csancsarevics – Usztinov, D. Carillo (Jedigarjan, 108.), Voskanjan, Muzek – R. Flores (A. Mensah, 89.), Vbejmar (Gareginjan, 83.), Hurcidze (Grigorjan, 106.), Mimito, Racines (Fataj, 60.) – Agdon (Kutalia, 60.). Vezetőedző: Abraham Hasmanjan
Gólszerző:
Dzsudzsák (76.), ill. Usztinov (19.), Mimito (67.)
Kiállítva: Kutalia (87.)
Továbbjutott:
a Debrecen, 2–2-vel, 11-esekkel

A TALÁLKOZÓ ONLIVE, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSA ITT ÉRHETŐ EL!

Három órával a DVSC–Alaskert Európa-konferencialiga-visszavágó előtt már piros és fehér mezbe öltözött szurkolók lepték el a Nagyerdei Stadion körüli utakat. Nyilván az első mérkőzésen elért egygólos siker is inspirálta a szimpatizánsokat, s az előny birtokában okkal hihették, gond nélkül veszi a visszavágót is a Loki. Az optimista várakozás ellenére Szrdjan Blagojevics, a DVSC szerb vezetőedzője semmit sem bízott a véletlenre, a legerősebb összeállításban küldte pályára az együttest, így a Mezőkövesd elleni bajnokin csupán húsz percet kapó csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs irányította újra a debrecenieket. S nem is akárhogyan, az első tíz percben órási nyomás alá helyezték a vendégeket a Loki futballistái, s ha jobban céloznak, három góllal is vezethettek volna.

De nem vezetettek, és aki ekkor azt hitte, az örmény együttes megroppan a nyomás alatt, tévedett, mert a vendégek a korai hazai helyzetek után nekibátorodva, minden mindegy alapon nekimentek a DVSC-nek, a 18. percben Megyeri Balázs bravúrja is kellett ahhoz, hogy ne kapjon gólt a csapat, de néhány másodperccel később már a kapus sem segíthetett, szöglet után ugyanis vezetést szerzett az Alaskert. A gól, no meg innentől a kiesés veszélye alaposan megfogta a debrecenieket, bár a közönségen nem múlt semmi, a kezdeti letámadások lendülete alábbhagyott, a hazai akciók is ritkábbakká váltak, ha pedig nekilódult a Loki, jöttek a taktikai szabálytalanságok a vendégek részéről. Sőt, az örmények később bizonyították, a labdával is barátságban vannak, olykor percekre eldugták a hazaiak elől.

Gyorsabbak, agresszívebbek, pontosabbak, fegyelmezettebbek voltak a félidő hajrájában az örmények, mint a debreceniek, a Loki futballjában nyomát sem lehetett felfedezni a Mezőkövesd elleni játéknak.

A vendégek Mimito révén újabb gólt értek el a 67. percben – továbbjutásra álltak.

Nem sokra rá azonban Dzsudzsák Balázs remek akció végén szépített, így aztán hatalmas izgalmak közepette ért véget a második félidő, már csak azért is, mert a látogatók tíz emberre fogyatkoztak. Nem csoda, hogy fogyott az örmény erő, és már az akarattal is bajok voltak vendégoldalon, a hosszabbítást azonban így is kiharcolták. Ettől kezdve pedig infarktus közeli állapotok uralkodtak a kispadokon, s persze a lelátón is el kellett volna a nyugtató. Az örmények minden eszközzel megpróbálták lassítani a játékot, ha csak lehetett, húzták az időt, a Loki meg ment előre olykor fejetlenül.

Az akarattal nem volt baj a hazai oldalon, a nyögéssel azonban igen. Igazából talán csak Dzsudzsák és Brandon Domingues próbálta játszani a focit, a többiek csak erőlködtek. S aztán persze jöttek a drámai pillanatok a hosszabbítás első félidejének ráadásában... Egy jobb oldali beadás után Bódi Ádám hiába fejelte vissza középre a labdát, Bárány Donát a lécre fejelt, a labda a gólvonal előtt landolt, s Antonio Mance sem tudta egy méterről átsegíteni a vonalon. A hatalmas helyzet után még a stadionba bekukucskáló mosolygós Hold is elszomorodott. A ráadás második részének végére már a játéktéren is az idegesség lett úrrá. Semmi, de semmi sem sikerült a Loki játékosainak, ami frusztrálttá tette a csapatot, s ez a helyzetek kihagyásában mutatkozott meg leginkább – a 11-esekre maradt a döntés. 1–2

Az Alaskert kezdte a rúgásokat, s Jedigarjan lövését Megyeri Balázs kivédte. Fölrobbant a stadion. Majd Bódi következett, aki magabiztosan lőtte a labdát a jobb alsó sarokba. Mimito állt a labda mögé, és a jobb kapufa mellé lőtt, a kapu mögötti B-közép hatalmas örömére. A hazaiaknál Mance következett, s nem hibázott, Muzek ugyan remegő kézzel tette le a labdát a büntetőpontra, ám nem hibázott. Igaz, Bárány sem, majd Fataj következett, akinek lövését Megyeri hárította, ezzel 3–1-re a Loki nyerte meg a tizenegyespárbajt, és továbbjutott.

A TALÁLKOZÓ ONLIVE, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSA ITT ÉRHETŐ EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik