ZTE: Higgadtabban és bátrabban kell játszanunk a visszavágón! – Mocsi Attila

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2023.07.29. 08:33
null
Mocsi Attila tudja, min kell javítani az NK Osijek elleni visszavágón a továbbjutás kiharcolásához (Fotó: Koncz Márton)
Mocsi Attila, a ZTE FC védője remekül játszott az Osijek elleni csütörtöki Ekl-selejtezőn, ám ez sem volt elég, ugyanis egy késői góllal az eszéki együttes nyerte meg a találkozót. A 23 éves játékos elmondta, az első félidőben nem játszottak jól, ám a fordulás után feljavultak, és beszélt arról is, hogy a vb-ezüstérmes William Gallas sokat segít nekik.

 

Kár érte. A ZTE FC nagyot küzdött Eszéken, méltó ellenfele volt az Osijeknek, sokáig úgy tűnt, gól nélküli döntetlennel ér véget az Európa-konferencialiga-selejtező, ám Ramón Miérez 91. percben fejelt góljával 1–0-ra nyert a horvát csapat.

„Nehezen aludtam el a mérkőzés után – mondta lapunknak Mocsi Attila. – Rengeteget dolgoztunk, a teljes előszezon alatt erre a meccsre készültünk, és a hosszabbításban vesztettünk… Pedig az utolsó húsz percben többek között a remek cseréknek köszönhetően fizikailag föléjük tudtunk kerekedni, nem volt benne, hogy a végén betalálnak. Hogy ki hibázott? Ez sok összetevős dolog, elemezzük majd a szituációt, nem mutogatunk senkire. Azon vagyunk, hogy csapatként kijavítsuk a hibákat.”

A Zalaegerszeg pénteken még Eszéken tartott regeneráló edzést, majd az ebéd után indult haza. Mocsi Attila szerint a kiváló atmoszféra rányomta a bélyegét arra, hogy nem úgy kezdték a találkozót, ahogy azt eltervezték.

„Az első félidőben nem azt a játékot játszottuk, amelyet mindennap gyakorolunk, talán a remek hangulat és a nemzetközi kupamérkőzés súlya nyomta rá a bélyegét a játékunkra. Többet akartuk birtokolni a labdát, például az Union Berlin ellen ez összejött. Az elején a horvátok uralták a mecset, jobbak is voltak, ám a második félidőben már több foci volt bennünk, akkor kiegyenlítetté vált a játék. A hetvenedik perctől aztán föléjük nőttünk, Németh Dániel egyszer ki is tudott ugrani, de a lövését védte a kapus, majd Eduvie Ikobának is volt egy ígéretes lehetősége. Fájó a vereség, de nyitott maradt a párharc.”

Az egygólos hátrány ellenére nem lehetetlen a továbbjutás, a visszavágót csütörtökön 18.45-kor rendezik a ZTE Arénában. És hogy mi kell a sikerhez?

„Higgadtabban és bátrabban kell játszanunk. A felkészülési mérkőzéseken jól futballoztunk, de a tétmeccsek teljesen mások. Nagyon gyors pályán játszottunk, bízom benne, hogy a ZTE Arénában ki tudjuk használni a hazai pálya előnyét. Sokkal többet akarunk támadni.”

Mocsi Attila kiválóan játszott az Opus Arénában, még a horvát újságírók is elismerően beszéltek róla a lefújást követően. Sok fontos blokkja volt, remekül vívta meg a párharcokat és a fejpárbajokat, végig irányította társait a védelem közepéről. A 23 éves hátvéd nem véletlenül szerepelt már korábban Marco Rossi szövetségi kaptány válogatott keretében, ha így játszik, jó esélye van az újabb meghívóra.

„Sajnos az előző idény utolsó két hónapja nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Kerestem az okát, és úgy kezdtem el a felkészülést, mindent megteszek azért, hogy visszaverekedjem magam a válogatott keretébe. Úgy néz ki, sikerült megtalálnom az okokat, most remek állapotban vagyok. Én is úgy érzem, hogy jól ment a játék csütörtökön, igaz, sosem vagyok magammal teljesen elégedett, mindig van miben fejlődni. William Gallas rengeteget segít nekünk, heti két alkalommal foglalkozik a védőkkel a pályán és a videószobában. Rendre jó tanácsokkal lát el minket, kitűnő meglátásai vannak, olyan karriert tudhat maga mögött, amelynek köszönhetően nagy tekintélye és rutinja van a labdarúgás világában. Érdemes hallgatnunk a szavára.”

A mérkőzésről bővebben itt olvashatnak.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
NK OSIJEK (horvát)–ZALAEGERSZEGI TE 1–0 (0–0)
Eszék,
Opus Aréna, 12 011 néző. Vezette: Bastian Dankert (Dominik Schaal, René Rohde) – németek
OSIJEK: Malenica – Drambajev, Brlek, Mkrtcsjan, Grzan – Caktas (Pusic, 62.), Jugovic (Fiolic, 80.), Nejasmic – Fucak (Bukvic, 62.), Miérez, Lovric (Spoljaric, 89.). Vezetőedző: Stjepan Tomas
ZTE: Senkó – Huszti A., Mocsi, Szafronov, Gergényi – Ubochioma (Bedi, 87.), Szankovics, Szendrei Á., Szalay Sz. (Németh D., 75.) – Tajti M. (Kovács B., 68.), Sajbán Máté (Ikoba, 75.). Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző:
Miérez (90+1.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik