Ekl: Boér Gábor higgadt csapatot szeretne látni Eszéken

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.07.27. 10:31
null
A jelek szerint az egységgel, barátsággal nincs gond a ZTE-ben, ám a vezetőedző, Boér Gábor (szemben) akkor lenne igazán elégedett, ha Eszéken a futball is hatékony lenne az NK Osijek ellen (Fotók: Koncz Márton)
A vadonatúj Opus Arenában tartott sajtótájékoztatót a ZTE FC, a Mol Magyar Kupa-győztes csapat csütörtökön Horvátország legmodernebb stadionjában lép pályára az Európa-konferencialiga selejtezőjében az NK Osijek ellen.

 

Több mint 300 kilométer megtétele után érkezett meg a Zalaegerszeg Eszékre. A kék-fehér együttes csütörtök este Ekl-selejtezőt játszik a vadonatúj Opus Arenában az NK Osijek ellen (a csodaszép stadion többek között Mészáros Lőrinc főtámogató szponzorációjával épült meg). Szerda délután a szállás elfoglalását követően sajtótájékoztatót tartott a klub Horvátországban.

„A fókusz a csütörtöki meccsen van, fizikailag és mentálisan is jó állapotban vagyunk. Nagyon motiváltak a játékosaink, alig várják, hogy ismét tétmeccsen lépjenek pályára. Bízom benne, hogy meg tudjuk valósítani azt, amit előre elterveztünk. Kiélezett párharc lesz, döntő lehet, hogy melyik csapat tud higgadtabb maradni. Nehéz dolgunk lesz, erős együttes ellen játszunk, jó mérkőzést várok” – mondta lapunk kérdésére Boér Gábor, a ZTE FC vezetőedzője.

Az eszékiek kitűnő formában várják a találkozót, az NK Osijek szombaton játszotta első mérkőzését új stadionjában, és a horvát bajnokság első fordulójában 6–1-re legyőzte a Slaven Belupót.

„A helyszínen néztük meg a mérkőzést, és testközelből tapasztaltuk meg, hogy milyen erős csapat az Eszék. Felkészültünk becsülettel. Fontos az elemzés, ám a legfontosabb dolgok a pályán dőlnek el. Nem tudjuk, milyen taktikával készül az ellenfél, de szerencsém van, mivel olyan stábtagokkal és játékosokkal dolgozhatok, akik jól reagálnak a váratlan szituációkra. Nekünk is van egy tervünk, amit meg akarunk valósítani. Hogy figyelünk-e külön valamelyik horvát játékosra? Nem. Ellenfelüknek bombaerős kerete van, de igazán csapatként jó.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
20.00:
NKOsijek (horvát)–Zalaegerszegi TE FC (Tv:m4sport.hu/Duna World)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik