Ekl: a CFR ikszelt Kluivertékkel; a Twente a minimumot hozta

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.27. 21:05
null
Tahcidisz kiválása adta meg az esélyt a törököknek (Fotó: Getty Images)
Várhatóan a kazah Aktobe lesz a Sepsi OSK ellenfele, miután előbbi háromgólos győzelmet aratott a Torpedo Kutaiszi vendégeként. A kolozsvári CFR 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a török Adana Demirsporral, a Twente pedig minimális különbséggel gyűrte le a halovány Hammarbyt.

 

TORPEDO KUTAISZI–AKTOBE

Nem sok kérdés maradt a kazahsztáni visszavágóra, miután az Aktobe 2–0-s vezetéssel fordult Kutaisziban. Makszim Szamorodov a vendégek harmadik gólját is megszerezte, majd a hajrában szépítettek a hazaiak. Az i-re a pontot Filipovic tette fel, így az Aktobe háromgólos előnnyel várhatja a hazai mérkőzést, majd a Sepsi OSK elleni összecsapásokat a harmadik körben – kivéve, ha a Torpedo vagy a CSZKA Szófia csodát tesz a visszavágón.

CFR–ADANA DEMIRSPOR

A CFR már a hatodik percben megszerezte a vezetést a története első európai kupaszereplését elkönyvelő Adana Demirspor ellen: Camora labdáját Avounou juttatta Jefté Betancor elé, aki jobb külsővel a rövid sarokba pöccintett. Három perccel később Manea kapáslövése zúgott el a török kapu előtt, nyeregben érezhették magukat a kolozsváriak.

A török együttes pillanatai az utolsó negyedórában jöttek el, miután a hazaiak olasz mestere, Andrea Mandorlini kénytelen volt lecserélni a korábban a Romában is megforduló, frissen igazolt görög szűrőt, Panajotisz Tahcidiszt. Az így megnyíló területet használták ki Patrick Kluivert tanítványai: Ndiaye sarkáról a labda némi szerencsével pattant Benjamin Stambouli elé, aki kapásból a jobb felsőbe belsőzött. A maradék időben hazai részről Camora, míg a vendégoldalon az egykori MU-csillag, Nani hagyott ki egy-egy ziccert, így Törökországban dől el, melyik vasutascsapat lesz a ZTE–Osijek párharc győztesének az ellenfele.

TWENTE–HAMMARBY

Csak saját magának köszönheti a Twente, hogy egygólos előnnyel várja a svéd Hammarby elleni idegenbeli visszavágót. A 70 százalékos labdabirtoklással előrukkoló holland együttes 19 (!) lövéssel próbálkozott, de ebből csupán kettő találta el a kaput – beleértve Sem Steijn győztes gólját is. A vendégek egyszer sem találták el a kaput, így nagy meglepetés lenne, ha nem a Twentével csapna össze a KTE–Riga párharc győztese.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Torpedo Kutaiszi (grúz)–Aktobe (kazah) 1–4
CFR (román)–Adana Demirspor (török) 1–1
Twente (holland)–Hammarby (svéd) 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik