Ekl: nem indítanak eljárást a dolgát a gyepen elvégző kutya miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.12.11. 16:44
null
Próbálják elvinni a „renitens” ebet (Fotó: sportske.net)
Ahogy arról beszámoltunk, csütörtök este a Partizan Beograd–Anorthoszisz Európa-konferencialiga-mérkőzés előtt a csapatok éppen a bemelegítést végezték, amikor egy kutya beszaladt a pályára, és a gyepen végezte el a dolgát. A Nemzeti Sport megkereste Forgács Istvánt, a találkozó helyszíni igazgatóját (venue director).


„Ez egy renitens kutya, többször is bejött a pályára – idézte fel Forgács István a történteket. – Már két órával a meccs előtt is megjelent, majd tíz perccel a kezdést megelőzően, amikor a gyepre piszkított. Már tíz perce ment a mérkőzés, amikor ismét bejött. Próbálták minél messzebbre vinni a pályától, de mindig visszatért.”

Az esettel kapcsolatban felvetődik a kérdés, hogy indítanak-e bármilyen eljárást.

„Kóbor kutyáról van szó, nem tartozott senkihez, így nem volt szükség eljárásra. Persze más a helyzet, ha ember megy be illetéktelenül a pályára, ez esetben mindig az adott ország törvényi szabályozásának megfelelően teszik meg a szükséges lépéseket. A mi esetünkben erre nem volt szükség, de eldöntöttem, hogy ha a kutya még egyszer bejön a pályára, akkor hazaviszem, mert egy békés, nagyon aranyos ebről van szó” – tette hozzá Forgács.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik