El: ez komoly? Mit keres De Gea a szezon álomcsapatában?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.20. 22:50
Két nappal a Sevilla Európa-liga-sikerét követően az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapja közzétette a sorozat 2015–2016-os szezonjának álomcsapatát, pontosabban 18 fős „álomkeretét”.

Nem meglepő, hogy az Európa-liga trófeáját sorozatban harmadszor elhódító Sevilla dominálja a dream teamet, a végső győztes hét játékost ad az UEFA szakmai megfigyelő által összeállított csapatba.Sevilla dominálja a dream teamet, a végső győztes hét játékost ad az UEFA szakmai megfigyelő által összeállított csapatba.

A Borussia Dortmundból három, a döntőben alulmaradt Liverpoolból kettő, a Tottenhamből és a Manchester Unitedból egy-egy labdarúgót választottak be a legjobbak közé.

Utóbbi talán a legérdekesebb, hiszen David De Gea úgy került be az Európa-liga álomkeretének kapusai közé, hogy mindössze két mérkőzésen védett a sorozatban, méghozzá a Liverpool elleni, összesítésben 3–1-re elveszített nyolcaddöntőben, de egyik találkozón sem tudta megőrizni kapuját a góltól, emellett hat-hat hárítása volt. (A Midtjylland elleni mérkőzéseken Sergio Romero állt az MU kapujában.)

Az Európa-liga legjobbjainak csapata a 2015–2016-os szezonban (Forrás: UEFA)
Az Európa-liga legjobbjainak csapata a 2015–2016-os szezonban (Forrás: UEFA)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik