El: Másodrangú?! Jobb, ha ezt újra átgondolják – Klopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.11. 06:34
Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere örül, hogy labdarúgói megúszták sérülés nélkül a csütörtök este idegenben fagyott talajú pályán lejátszott, Sion elleni Európa-liga-mérkőzést (0–0), és mindenkit figyelmeztetett: nem szabad lebecsülni az El-t, mert a folytatás olyan lesz a 32-es táblán, mint egy mini BL.

„Nem nyújtottuk a legjobb játékunkat, de ez részben betudható annak, hogy ezen a talajon nehéz lett volna futballozni, mindkét csapat küzdött a körülményekkel. Bár a labdarúgás szabadtéri sportág, ilyen fagyott talajon más sportokat szokás játszani” – mondta Jürgen Klopp a két fél számára kedvező eredménnyel végződő, a Liverpoolnak csoportelsőséget hozó svájci mérkőzés után.Jürgen Klopp a két fél számára kedvező eredménnyel végződő, a Liverpoolnak csoportelsőséget hozó svájci mérkőzés után.

A csoportkör utolsó fordulójának eredményeit és a 32-es táblára jutó csapatok listáját IDE KATTINTVA tekintheti meg!

A Liverpool menedzsere kesergett egy sort azon, hogy a pálya talaját nem fűtötték – egy Európa-liga-csoportmeccsen szerinte elvárható lenne –, de a lényeg, hogy túl vannak a meccsen, és ha esetleg vissza is szólítja őket a sors Sionba, az áprilisnál előbb nem történhet meg, „akkor pedig, remélem, már nem lesz ilyen hideg”.

„Láttuk, milyen a játéktér, tudtuk, mire lehet számítani ilyen körülmények között, de egy profi futballista, és különösen egy edző nem hivatkozhat a talaj állapotára. Angliában sem maradhatunk az öltözőben, ha esik az eső és fúj a szél – kezdett lassan témát váltani Klopp. – Tudomásul kell venni, hogy ez van, ezen kell játszani. Egyetlen dolog segíthet ilyenkor abban, hogy elkerüld a kellemetlen meglepetéseket: ha tökéletesen összpontosítasz. Nagyon örülök, hogy a játékosaim megfeleltek ennek a kritériumnak, és hogy nem sérült meg senki.”

A német szakember már két hete, a továbbjutás kivívásakor hangsúlyozta, hogy nagyon örül az El-beli szereplés meghosszabbításának, és most is ilyen szellemben nyilatkozott.

„Majd kiderül, mennyit nyertünk azzal, hogy megszereztük az első helyet. Rengeteg jó csapat végzett másodikként, és a Bajnokok Ligájából is erős riválisok jöttek át. Jó lesz, ha mindenki átértékeli az esetleges rossz véleményét erről a másodrangúnak tartott sorozatról. Meg fogják látni, olyan lesz a folytatás, mint a Bajnokok Ligája kicsiben.”

Mint beszámoltunk róla, a svájci csapat számára is továbbjutást hozó találkozón sem Vanczák Vilmos (Sion), sem Bogdán Ádám (Liverpool) nem lépett pályára.

EMLÉKEZTETŐ

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ, B-CSOPORT
Sion (svájci)–Liverpool (angol) 0–0
Bordeaux (francia)–Rubin Kazany (orosz) 2–2 (Laborde 58., Rolán 63., ill. Kanunnyikov 31., Usztyinov 76.)
Kiállítva: Guilbert (86., Bordeaux)

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Liverpool 6 2 4 0 6–4 +2 10
2. FC Sion 6 2 3 1 5–5 0 9
3. Rubin Kazany 6 1 3 2 6–6 0 6
4. Bordeaux 6 0 4 2 5–7 –2 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik