El: a Fradi teljesen más játékra készül, mint egy hete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.08. 18:49
null
(Fotó: Twitter/Wouter Rutgers)
A csütörtöki, Go Ahead Eagles elleni Európa-liga selejtező előtt sajtótájékoztatót tartott a Ferencváros labdarúgócsapata – Thomas Doll vezetőedző és a csapat egyik játékosa, Gyömbér Gábor válaszolt az újságírók kérdéseire. Mindketten azt hangsúlyozták, hogy irányítani szeretnék a mérkőzést. Később a Go Ahead Eagles vezetőedzője, Dennis Demmers is a sajtó elé állt, kérdésre válaszolva hangsúlyozta, az UEFA a zárt kapukkal az ő csapatát, szurkolóikat is bünteti, pedig nem követtek el semmit. 

A FRADI IRÁNYÍTANI SZERETNE

„Bizakodva várjuk a mérkőzést, hiszen jó eredményt értünk el idegenben, és mindent el fogunk követni azért, hogy hazai pályán tovább tudjunk jutni – kezdte a sajtótájékoztatót Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Az első meccs óta eltelt egy hétben még frissebbek lettünk, még jobban fel tudtunk készülni. A találkozón igyekszünk a saját játékunkat játszani, azt, ami tavasszal is jellemzett minket.”

„A Szuperkupa-mérkőzésen elért győzelem önbizalmat adhat a csütörtöki találkozó előtt, nagyon optimistán várjuk a találkozót. Az dönt majd, hogy melyik csapat birtokolja többet a labdát. Idegenben több teret adtunk az ellenfélnek, hazai pályán viszont mást kell játszanunk, nekünk kell irányítani” – beszélt a várakozásairól Gyömbér Gábor.

Thomas Doll a zárt kapukra vonatkozó kérdés kapcsán annyit mondott, hogy természetesen mindenki telt ház előtt szeret futballozni, most nem ez a helyzet, a mostani szituációt kell megoldaniuk, fontos, hogy a játékosok megfelelő motivációval lépjenek pályára, de ezzel nem lehet probléma.

A Ferencváros vezetőedzője a Nemzeti Sport Online kérdésére a sérültekkel kapcsolatban elmondta, többen felépültek, Hajnal Tamásra és Emir Dilaverre is számíthat. A szakember további részleteket nem mondott, de úgy tudjuk, az új igazolás, Stanislav Sesták még nincs tökéletes állapotban, ezért nem lép majd pályára, Batik Bence pedig hosszabb időre kidőlt, várhatóan három hónapig nem futballozhat, de az említett Dilaver, Hajnal kettős sem biztos, hogy a kezdőcsapatba kerül.

MEGÉRKEZTEK A HOLLANDOK, SZURKOLÓK A KIVETÍTŐK ELŐTT

A Go Ahead Eagles hiányosan érkezett az Európa-liga selejtezőjének visszavágójára. A deventeri együttes nem utazhatott el teljes létszámban a Ferencváros elleni idegenbeli mérkőzésre, mert Dario Tanda megbetegedett, így nem szállhatott fel a repülőre.

A deventeri De Stentor című holland lap tudósítója szerint a Go Ahead kezdője nem változik sokat csütörtökre a múlt hetihez képest, az egyedüli kérdőjel, hogy a jobbszélső Teije ten Den tudja-e vállalni a játékot, ha nem, akkor az első meccsen őt váltó Alex Schalk helyettesítheti.

A De Stentor tudósítója, Roy Heethaar az El-selejtező mai sajtótájékoztatója előtt a Nemzeti Sport Online kérdésére azt is elmondta, reálisan nézve az esélyeket tisztában vannak azzal, hogy a Fradi jobb csapat, és az első meccsen született 1–1-es döntetlen után abszolút favoritja a párharcnak.

„Ennek ellenére a deventeri emberek nagyon bizakodóak. Közel ötezer embert várnak a város a főterére, a De Brinkre, ahol kivetítők előtt, várhatóan remek hangulatban szorítanak majd a szurkolók a Go Ahead Eagles továbbjutásáért"– fogalmazott az újságíró.

A ferencvárosi szurkolók is szerveznek közös meccsnézést az az Üllői úti szervizútra, a szervezők tájékoztatása szerint a kivetítő a stadion jegypénztár épületének vonalában lesz, a Nagyvárad tér felé nézve.

A hollandiai első meccs után a felek 1–1-ről várják a visszavágót, a csütörtöki meccs 20.30 órakor kezdődik, a Duna közvetíti.

„AZ UEFA MINKET IS BÜNTET, PEDIG SEMMIT SEM KÖVETTÜNK EL" – A HOLLANDOK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A holland Go Ahead Eagles vezetőedzője Dennis Demmers a saját sajtótájékoztatóján beszélt a meglepő időjárási körülményekről, a pálya állapotáról, a zárt kapukról és az esélyekről is.

„Nagyon jól utaztunk a viszontagságos időjárás ellenére is. Nagyon nagy hőségben érkeztünk meg, aztán pedig annyi eső esett, hogy én még ilyet nem láttam. Viszont a nagy mennyiségű eső ellenére is viszonylag jó állapotban van a pálya" – kezdte sajtótájékoztatóját a Go Ahead Eagles vezetőedzője, Dennis Demmers.

„A Ferencváros nagyon jó csapat, de szeretnénk a saját játékunkra koncentrálni. Szeretnénk élvezni a meccset, és kiszolgálni a drukkereinket, akik Hollandiában egy óriás kivetítő előtt szorítanak majd a sikerünkért" - fogalmazott a szakvezető.

Demmers kérdésre válaszolva nem vitatkozott azzal, hogy a Ferencváros a párharc esélyese, hiszen a Fradi az első meccsen is megmutatta az erejét, de ettől függetlenül nem feltartott kézzel érkeztek Budapestre.

A Go Ahead Eagles vezetőedzője a Nemzeti Sport Online kérdésére a Fradit a holland élcsapatokhoz hasonlította.

„A Ferencvárosról azt gondolom, hogy Hollandiában az élcsapatok közé tartozna, mondjuk az első hatba" - mondta Demmers.

A holland edző is megkapta azt a kérdést, hogy mi a véleménye a zárt kapukról.

„Azért sajnálom, mert ezzel minket is büntetnek, pedig mi nem követtünk el semmit, de nem tehetünk mást, el kell fogadnunk az UEFA döntését, legalább most az egyszer talán hallani fogják a játékosok, hogy mit mondok" - ironizált Demmers.

„Most már biztosan nem becsüljük le az ellenfelünket, hiszen az első meccsen láthattuk az erősségeiket, így például azt, hogy milyen remek szélsőik vannak" - nyilatkozta a sajtótájékoztatón a holland csapat játékosa, Sander Duits.

Thomas Doll nyilatkozott az NSO Tv-nek

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik