El: otthon sem, idegenben sem – holland pech a „legnagyobb” Fradival

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.23. 09:42
Thea Norder, a Go Ahead Eagles szurkolói klubjának elnöke amiatt szomorkodott, hogy a csapat Ferencváros elleni, idegenbeli Európa-liga-selejtezőjét zárt kapuk mögött kénytelen játszani. A Videoton hollandja ellenben pont ebben látja honfitársainak továbbjutási esélyit.

„Újra játszhatsz az európai kupákban, erre nem mehetsz az idegenbeli mérkőzésre. Ez nagyon keserű a számunkra, pedig kíváncsiak lettünk volna a csapatra. Most újítjuk fel a stadionunkat, úgyhogy nem játszhatunk a saját pályánkon, idegenben pedig a Ferencváros büntetése miatt nem mehetnek be a szurkolóink. Ha ez nem így lenne, több százan gondolták volna, hogy a szabadságukat összekötik az utazással. De ez csak a második körben fordulhat elő, amiért küzdeni fogunk” – mondta Thea Norder, a szurkolói klub elnöke.

A Go Ahead Eagles a hazai meccsét az FC Emmen pályáján játssza a felújítás miatt. A budapesti mérkőzésre pedig a Fradi büntetése miatt nem mehetnek be szurkolói. A csapat legutóbb 1965-ben játszott idegenbeli nemzetközi kupameccset, azóta vártak a szurkolók egy jó kalandra.

Természetesen nemcsak a holland, hanem a magyar csapat szimpatizánsai sem lehetnek ott az Üllői úti stadionban, ami viszont a GA Eagles esélyeit növeli. Legalábbis a bajnok Videoton hollandja szerint.

„A Ferencváros messze a legnagyobb klub Magyarországon, méretre a holland topklubokkal vetekszik. Tudásban az élmezőny mögött lenne Hollandiában. Igazából a szezon második felében lendült játékba, nagyon jó csapat” – idézi a Voetbal International Kees Luijckxot, aki szerint nehéz, de nem lehetetlen feladat lenne az Eaglesnek a továbbjutás, és előnyt jelenthet a hollandoknak, hogy nézők nélküli lesz a magyarországi mérkőzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik