Rakojevics: Óriási eredmény, de a Videotoné az előny

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.05. 10:02
null
A montenegróiak szerint Vinícius góljánál hibázott a játékvezető (Fotó: Mirkó István)
Székesfehérvári oldalon gyakorlatilag nagy az összhang: mindenki elismeri, hogy a Videotonnak nem sikerült jól játszania a Mladoszt Podgorica elleni Európa-liga-selejtezőn. José Gomes vezetőedző mindenesetre ígéri: jövő héten már jobb lesz az együttese. Nikola-Peco Rakojevics, a montenegróiak szakvezetője kiemelte, hogy Vinícius kézzel ért a labdába a Videoton első góljánál, de elismeri: a magyar a jobb csapat. A Cselik Niksicset legyőző Bp. Honvéd játékosa, Holender Filip úgy véli, még ennél is tud jobban futballozni.

VIDEOTON–MLADOSZT PODGORICA

A mérkőzés után José Gomes, a Vidi vezetőedzője elmondta, nem elégedett a játék sebességével, de biztos benne, hogy a jövő héten sokkal jobb teljesítményt nyújt majd a csapata.

„Tulajdonképpen vesztes helyzetből kezdtük a meccset, utána nekünk kellett szaladnunk az eredmény után, ők pedig annak tartására rendezkedtek be, a kontrákban bízva. Nem volt könnyű feladat feltörni őket, harminc-harmincöt percet kellett várni az első gólunkra" – mondta José Gomes a találkozót közvetítő m1 csatorna kamerái előtt.

MLADOSZT-EDZŐ: A VIDI A JOBB CSAPAT

A 2–1-es vereség ellenére is büszke a játékosaira Nikola-Peco Rakojevics, a Mladoszt Podgorica vezetőedzője, akli szerint egyértelmű, a magyar bajnoki ezüstérmes a jobb csapat.

„Felkészültünk rá, hogy a Videoton a rögzített szituációkban lesz a legveszélyesebb, mégsem tudtuk megakadályozni a góljait – mondta a tréner a Vijestinek. – Az első találatnál utólag a videón láttuk, hogy Vinícius kézzel tette maga elé a labdát, de az ilyen bírói hibák benne vannak, semmit sem tehetünk utólag."

„Nem kérdés, a Videoton jobb csapat, szépen tartotta a labdát, az alapemberei rutinosak és magabiztosak. Mi tisztességgel felkészültünk, amit tehettünk, azt elértük, mindkét félidőben alakítottunk ki helyzeteket, teljes erőbedobással játszottunk. Gratulálok a fiúknak, ennél többet aligha hozhattunk volna ki a meccsből" – folytatta az edző.

„Nem csaphatjuk be magunkat, óriási ez az eredmény, de a Videotoné az előny. Persze nem adjuk meg magunkat a visszavágóban sem. Ismerjük már a Videotont, s megpróbáljuk meglepni" – zárta Rakojevics.

„Nem könnyű a felkészülési időszak kemény edzései között egy ilyen mérkőzésen teljesíteni, Próbálkoztunk, tettük a dolgunkat, de elég lassan. Javulnunk kell, és biztos is vagyok benne, hogy a jövő héten sokkal jobban játszunk majd. Nem vagyok elégedett a meccsen látottakkal, de bízom a csapatban" – zárta mondandóját a portugál szakember.

Szekeres Adrián szintén nem ilyen találkozóra számított, de a győzelemnek azért örül.

„Az eredménnyel vagyok elégedett, játékban nem sikerült megvalósítani, amit elképzeltünk. A mai meccs után csak annak örülhetünk, hogy nyertünk, s így előnnyel utazhatunk a visszavágóra. Úgy vélem, kint is védekezni fognak, de nem kell velük foglalkoznunk, hanem a saját játékunkat játszanunk, amiből ma kevesebb volt" – véli a Videoton belső védője.

Kovács István szerint a második félidőben nem találták a fogást a betömörülő Mladoszt Podgoricán.

„Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, ám nem lehetünk elégedetlenek, attól függetlenül, hogy nem úgy sikerült a játék, ahogy szerettük volna. Viszont félidőben nálunk van az előny, és Montenegróban kell kiharcolni a továbbjutást. Az ellenfél a második félidőben mindent feladott, nekik jó volt ez az eredmény, hazai pályán úgy kezdhetnek majd, hogy szereztek idegenben egy gólt, mi pedig nem találtuk rajtuk a fogást. A második félidőben próbálkoztunk, de nem voltunk még annyira élesítve, nem voltunk topformában. Úgy érzem, ha ezt a kört sikerrel vesszük, akkor a következőben ezen leszünk, hogy sikerüljön" – mondta Kovács.

„Kint kilencven percük lesz, hogy kiharcolják a továbbjutást és ugye győzniük kell. Mindenféleképpen más mérkőzésre számítok, ám kint is a saját játékunkat kell játszanunk. Nálunk az előny" – tette hozzá.

Gyurcsó Ádám a több helyzetet hiányolta.

„Több lehetőséget kellett volna kialakítani, hogy újabb gólokat szerezzünk. Az eredmény nem megnyugtató, itthon gólt kaptunk, ami duplán számít. Biztos vagyok benne, hogy a Mladoszt ezzel az eredménnyel sokkal elégedettebb, mint mi. Próbáltuk tenni a dolgunkat, de nem volt egyszerű, mert olykor nyolc-kilenc emberrel védekeztek, kontrákra rendezkedtek be. Persze ez az ő érdemükből semmit nem von le. Több mozgás kellett volna elöl, annak érdekében, hogy megbontsuk a falat és több helyzetet alakítsunk ki."

A Vidi az eredménnyel elégedettebb, a játékkal nem

A mérkőzés összefoglalója

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Videoton–Mladoszt Podgorica (montenegrói) 2–1 (P. Vinícius 35., Gyurcsó 41., ill. B. Markovics 3. – 11-esből)

CSELIK NIKSICS–BUDAPEST HONVÉD

„A fociban ugyan minden megtörténhet, de nagy előnyt szereztünk. Az utolsó húsz percben nem koncentráltunk eléggé, a Cselik ekkor két-három olyan helyzetet is kialakított, amelyekből nagyobb baj is lehetett volna. Ezt a periódust leszámítva elégedett vagyok a látottakkal. Ha ezek után nem jutunk tovább, szégyellhetjük magunkat" – értékelte a mérkőzést a Budapest Honvéd vezetőedzője, Marco Rossi.

A mérkőzés hőse, Holender Filip elmondta: ennél még tud jobban is játszani.

„Nem jól kezdtünk, ennek ellenére szinte a semmiből kaptuk a gólt. Szerencsére gyorsan sikerült egyenlítenünk, aztán nem sokkal később már nálunk volt az előny. Mostantól már csak a továbbjutásra kell koncentrálnunk" – mondta a duplázó és két gólpasszt is adó Holender Filip a honvedfc.hu-nak.

„Ezek voltak az első góljaim a felnőttek között, ezúton is szeretném az összes csapattársamnak megköszönni a segítséget. Amióta csak felkerültem a felnőttekhez, rettentően vártam arra, hogy itt is megszerezzem az első gólomat. Nagyon boldog vagyok, hogy ez éppen egy Európa-liga-meccsen sikerült, ráadásul mindjárt kétszer is eredményes voltam. Az első találat után az volt az első gondolatom, hogy kiszaladjak a közönséghez és megköszönjem nekik, amiért ilyen hosszú utat tettek meg miattunk."

„Szerintem a mai teljesítményemnél tudok én még többet is nyújtani, a második félidőre már kicsit elfáradtam. Sokat kell még ahhoz edzenem, hogy tökéletes állapotban legyek, hiszen nemcsak ezen a meccsen akartam jó játékot nyújtani, hanem az egész szezonban az a célom, hogy minél több gól és gólpassz szerepeljen a nevem mellett" – tette hozzá a fiatal játékos.

A montenegróiak játékosa szerint hiába szereztek vezetést, esélyük sem volt a magyar csapat ellen.

„Jól kezdtünk, az első húsz percben jól is futballoztunk. Ezután a Honvéd ritmust váltott, és ekkor már nem tudtuk követni. Nagyon jól játszottak a magyarok, teljesen megérdemelt győzelmet arattak" – nyilatkozta a Cselik Niksics középpályása, Vaszilje Jovovics.

A mérkőzés összefoglalója

EURÓPA-LIGA, 1. SELEJTEZŐKÖR
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Cselik Niksics (montenegrói)–Budapest Honvéd 1–4
(Radovics 15., ill. Délczeg 38., Holender 41., 61., Diaby 53.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik