El: a Benfica elátkozottságán kesereg a portugál sajtó

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.05.16. 15:24
Átokról, elátkozottságról ír, egyúttal dicséri a Benfica labdarúgóinak teljesítményét a portugál sajtó a londoni Chelsea-től az Európa-liga döntőjében elszenvedett 2–1-es vereség másnapján.

Az elátkozottság egyrészt vonatkozik arra, hogy a lisszaboni csapat Amszterdamban is a ráadásban kapott góllal maradt alul szerda este csakúgy, mint szombaton a Portóval szemben a hazai bajnokságban. Ez utóbbi vereséggel a Benfica egy fordulóval a zárás előtt elkerült az első helyről a hazai pontvadászatban.

„A hosszabbításos átok ismét lecsapott a Benficára” – fogalmaz a Diário de Notícias. „Átok a ráadásban” – írja a Record. „Elátkozottság gátolja a Dicsőséges Csapatot” – olvasható a Correio da Manhában.

A legtöbb lap ezekhez hasonló főcímmel az első oldalán jelent meg, átkot emlegetve azonban a beszámolók nemcsak a hajrában történtek ismétlődésére utaltak, hanem arra is, hogy az 1962-es BEK-győzelem óta a Benfica sorozatban a hetedik európai kupadöntőjét veszítette el, amit az A Bola „szomorú európai rekordnak” nevezett.

Az értékeléseknek ugyanakkor van pozitív oldaluk is: a szakírók szinte egyöntetűen úgy látták, hogy Jorge Jesus játékosai uralták a mérkőzést, csak éppen nem voltak elég hatékonyak, így meg kellett hajolniuk az „angolok realizmusa” előtt.

„Könnyekkel zárult a Benfica Európa-liga-döntőben nyújtott nagyszerű produkciója” – összegezte a látottakat a Record.

„Ellentmondást nem tűrő teljesítmény volt, amely azonban nem vezetett eredményre” – véli az A Bola, amely szerint a Benfica játékosai mindent megtettek, klasszis játékkal rukkoltak ki, de nem volt szerencséjük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik