Bódiék már ismerik a Bruges gyenge pontjait

Vágólapra másolva!
2012.08.23. 11:07
null
Ha Bódi Ádám (27) és társai úgy játszanak majd a Bruges ellen is, ahogy azt a Skënderbeu ellen tették Nyíregyházán, akkor nem lehet baj (Fotó: Németh Ferenc, archív) <br />
Kondás Elemér, a DVSC-Teva vezetőedzője az FC Bruges elleni mai Európa-liga-meccs kapcsán a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, a felkészülésben a csapat korábbi középpályása, Czvitkovics Péter is a segítségükre volt. A Kortrijk futballistája a Nemzeti Sportnak arról beszélt, korántsem verhetetlen csapat látogat ma Nyíregyházára, de kulcskérdés lesz, hogy a debreceniek ki tudják-e kapcsolni a belgák három meghatározó játékosát.

 

ROSSZ EMLÉKEK

A magyar–belga nemzetközi kupapárharc egyik emlékezetes figurája épp egy magyar csatár. Apró szépséghiba, hogy Eszenyi Dénes anno, 1993 októberében a Mechelen mezét viselte – és három(!) gólt szerzett az MTK elleni UEFA- kupa-selejtező első összecsapásán (5–0). Jóllehet a visszavágó 1–1 lett a Hungária körúton, az Újpestről exportált honfitársunk belga továbbjutást ünnepelhetett. Összességében tizenkét párharcból hatszor került ki a magyar fél győztesen; az FC Bruges-ről viszont felettébb rossz emlékeink lehetnek. Bár 1969-ben az Újpesti Dózsa idegenben szerzett góllal még jobbnak bizonyult a VVK-ban (5–5), 1998-ban az UTE 2–7–tel esett ki az UEFA-kupából, 2004-ben pedig a DVSC az idegenbeli 0–1 és a hazai 0–0 után.

Az FC Bruges szerda délelőtt a saját pályáján edzett, majd a delegáció Magyarországra repült. A nyíregyházi stadiont és játékteret azonban csupán szemrevételezték a játékosok és Georges Leekens vezetőedző, nem gyakoroltak rajta.

Ez a gyakorlat az előző fordulóban nem jött be, a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a Bruges a Köbenhavn ellen sem tartott edzést a dán fővárosban, ám az idegenbeli 0–0 sem hozta meg a kívánt eredményt, a Köbenhavn ugyanis 3–2-re nyert a belgák otthonában.

„Azon kívül, hogy a Debrecen az előző idényben magyar bajnok lett és a Magyar Kupát is megnyerte, semmit sem tudok az ellenfelünkről – nyilatkozta az FC Bruges középpályása, Jesper Jörgensen. – Ugyanakkor figyelmeztető jel számunkra, hogy a Videoton, amely mindkét sorozatban a Debrecen mögé szorult, az Európa-liga előző körében kiütötte a Gentet. Nem lesz könnyű dolgunk.”

A magyar csapat sokkal többet tud mai ellenfeléről, köszönhetően többek között a DVSC-Teva korábbi játékosának, Czvitkovics Péternek, aki jó tanácsokkal látta el egykori csapatát.

„Amikor a Kortrijkbe igazoltam, sokan azt mondták, kiscsapathoz jöttem, aztán tavaly ez a kiscsapat kétszer is legyőzte az FC Bruges-t. Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy bár a belga együttes esélyei jobbak, a Loki riválisa egyáltalán nem verhetetlen. Fontos, hogy a DVSC az első meccset lehetőleg kapott gól nélkül zárja, még egy gól nélküli döntetlen is kedvező kiindulási alap a visszavágóra. A Bruges-nek a középpályás Vadis Odjidja-Ofoe a kulcsembere, de nagyon kell figyelni a középpálya két szélén játszó Thomas Meunier-re és Lior Refaelovra is, mindketten négy gólig jutottak négy forduló alatt a bajnokságban. Az ő kikapcsolásuk kulcskérdés” – nyilatkozta a Nemzeti Sport megkeresésére a válogatott játékos.

A siker receptjét már tudja a debreceniek középpályása, Bódi Ádám is.

„Képzett labdarúgói vannak a Brugesnek, és nemcsak a támadósorban, hanem a középpályán is. Talán a hátsó alakzatuk sebezhető, a két középső védő nagy termetű, ellenük a földön lehet keresnivalónk, de azt is kihasználhatjuk, hogy a szélső bekkek előszeretettel kapcsolódnak be a támadásokba” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a futballista.

A 20.30 órakor kezdődő találkozót a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításában is nyomon követheti!

A meccset megelőző tegnapi sajtótájékoztatóról – a két edző nyilatkozatával – itt olvashat! A Nemzeti Sport csütörtöki számában pedig Bódi Ádám beszél hosszabban is a találkozóról, a felkészülésükről.

 

 

EURÓPA-LIGA – MAI PROGRAM
SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ (PLAYOFF) – ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Anzsi Mahacskala (orosz)–AZ (holland)18
Neftci (azeri)–APOEL Nicosia (ciprusi)18
Tromsö (norvég)–Partizan Beograd (szerb)18.30
Ekranas (litván)–Steaua Bucuresti (román)18.45
Sheriff Tiraspol (moldovai)–Olympique Marseille (francia)19
Molde (norvég)–Heerenveen (holland)19
Legia Warszawa (lengyel)–Rosenborg (norvég)19
Atromitosz (görög)–Newcastle United (angol)19
AIK (svéd)–CSZKA Moszkva (orosz)19
Liberec (cseh)–Dnyipro (ukrán)19
Dinamo Bucuresti (román)–Metaliszt Harkiv (ukrán)19.30
Bursaspor (török)–Twente (holland)19.30
Luzern (svájci)–Racing Genk (belga)19.30
Trabzonspor (török)–Videoton (magyar)20 (tv: m2 – élő)
Dudelange (luxemburgi)–Hapoel Tel-Aviv (izraeli)20
Feyenoord (holland)–Sparta Praha (cseh)20
Midtjylland (dán)–Young Boys (svájci)20.15
Lokeren (belga)–Viktoria Plzen (cseh)20.30
DVSC-Teva (magyar)–FC Bruges (belga)20.30 (tv: Duna – élő)
PAOK Szaloniki (görög)–Rapid Wien (osztrák)20.30
Hearts (skót)–Liverpool (angol)20.45
Slask Wroclaw (lengyel)–Hannover (német)20.45
Motherwell (skót)–Levante (spanyol)20.45
Vaslui (román)–Internazionale (olasz)20.45
Crvena zvezda (szerb)–Bordeaux (francia)21
Horsens (dán)–Sporting (portugál)21
Athletic Bilbao (spanyol)–HJK (finn)21
NK Mura (szlovén)–Lazio (olasz)21
FK Zeta Golubovci (montenegrói)–PSV (holland)21
Marítimo (portugál)–Dila Gori (grúz)21
Szerdán játszották
VfB Stuttgart (német)–Dinamo Moszkva (orosz) 2–0
A visszavágókat augusztus 30-án rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik