Lázok: A jövő héten meglepjük őket

Vágólapra másolva!
2012.07.06. 11:18
null
Az MTK idegenben meglepné a Senicát (Fotó: Németh Ferenc)
A Senica elleni El-mérkőzésen gólt szerző Lázok János szerint az MTK idegenben jobban szeret futballozni, ezért meglephetik a szlovák csapatot a visszavágón, amelyen Kanta József is szeretné kijavítani a hibáját. Vendégoldalon elismerik, hogy az első félidőben jobb volt a magyar együttes, de az elnök mégis sajnálja, hogy nem sikerült még egyszer betalálniuk a tíz emberre fogyatkozó kék-fehérek ellen.

„Az első félidőben jól játszottunk, bebizonyosodott, hogy mi vagyunk a jobb csapat, mi uraltuk a meccset. Sajnos a szünet után bealudtunk, és úgy érzem, hogy a bíró belenyúlt kicsit a mérkőzésbe, mert egyik sárga lap sem volt az” – mondta az NSO Tv-nek Lázok János.

GARAMI ÉS A JÁTÉKVEZETŐI HIBÁK
„A mérkőzés elején mindkét oldalon több helyzet is adódott, de nekünk sikerült a kapuba találni egy gyönyörű támadás végén. Sajnos a második félidőben több tényező is hátrányosan érintett minket, egyrészt a feltámadó nagy erejű szél, amely a vendégeket segítette, a magas játékosokat nem tudtuk semlegesíteni, másrészt természetesen az, hogy emberhátrányba kerültünk” – idézi az mtkhungaria.hu Garami Józsefet, az MTK szakmai igazgatóját.

„Erősnek érzem a játékvezető ítéletét a kiállítás tekintetében, és Nikházinak is volt egy gyanús esése a tizenhatoson belül a második félidőben. Nem szoktam a bírókkal foglalkozni, de ezek az esetek befolyásolták a meccset. A kiállítás után nem tudtunk rendeződni, ebből kaptuk a gólt, és sajnos Kanta büntetője is kimaradt. Soha nem láttam még tőle, hogy így rúgta volna a tizenegyest, általában helyezi, az pedig, hogy fölérúgja, talán még soha nem fordult elő. A legnagyobbak is hibáznak, erre láthattunk példát a közelmúlt világeseményein is. Összességében a játékosok hozzáállásával, játékával elégedett vagyok, pillanatnyilag ennyire voltunk képesek. A Senicának remek a játékosanyaga, így abban bízhatunk, hogy a visszavágón még komolyabb erőket sikerül mozgósítani. Nem mondtunk le a továbbjutásról.”

Mint ismert, Kálnoki Kis Dávid kezére egy méterről rúgták rá erőből a labdát, amiért a portugál bíró felmutatta neki a második sárgát. Az MTK így az 55. perctől emberhátrányban futballozott.

„Ezután a játékvezető ezt visszaadta azzal a tizenegyessel, amely szintén nem volt az. Nyerhettünk volna, de sajnos így sikerült. A Senica azonban nem tudja, hogy mi idegenben jobban szeretünk játszani, a jövő héten meg fogjuk őket lepni” – tette hozzá Lázok.

A magyar csapatnak tehát megvolt az esélye a győzelem kiharcolása, Kanta József azonban büntetőt hibázott.

„Az első félidőben remekül játszottunk és fölényben, többet volt nálunk a labda, és több gólt is szerezhettünk volna. Amikor kimentünk a második játékrészre, mintha inkább a biztonságra törekedtünk volna, a kiállítást pedig egyáltalán nem érzem jogosnak. Utána próbáltunk menni előre, az elrontott tizenegyest viszont nagyon sajnálom. Mindent megteszek a visszavágón, hogy kijavítsam a hibámat" – nyilatkozta a mérkőzést közvetítő m2-nek a fővárosiak csapatkapitánya, Kanta József, aki szerint ugyanakkor a második felvonásban is kiharcolhatják a továbbjutást.

„A Senica nem verhetetlen, idegenben is azt kell játszanunk, amit az első félidőben. Úgy érzem, hogy mi vagyunk a jobbak. Egyébként jó a hangulat a csapatban, az együttes nagy része két éve együtt szerepel, és olyanok jöttek, akik már korábban játszottak itt, így ismerik ezt a játékstílust, vagy fiatalok, mint Rácz Feri, és hamar felvették a ritmust. Megpróbáljuk kivívni a továbbjutást a visszavágón.”

SZAVAZÁS

Továbbjut-e az MTK a szlovák Senica ellen az El-selejtezőben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Szlovák oldalon elismerik, hogy az első félidőben az MTK jobb volt, és elégedettek az 1–1-es végeredménnyel.

„Az első félidővel nem voltam elégedett, az MTK jobban futballozott. A következő meccsen ennél több kell, hogy továbbjussunk. Agresszívebben kell játszanunk, kombinatívabb futball kell, az vezethet sikerre. Az első negyvenöt perc a szenicei edzősködésem legrosszabb félideje volt..." – nyilatkozta az m2-nek a látogatók edzője, Zdenek Psotka.

Az ellenfél klubelnöke azt sajnálja, hogy tíz ember ellen nem tudott újabb gólt szerezni a csapata.

„A srácok megmutatták, hogy együtt nagyon erősek. Nehéz helyzetben voltunk a mérkőzés előtt, ugyanis több játékosunk is hiányzott, akik sérülés miatt nem lehettek a csapatban. Számunkra az egy egyes eredmény jó kiindulópontnak számít a visszavágó előtt. Azt hiszem a játékvezető túl szigorú ítéletet hozott a tizenegyesnél. Sajnálom, hogy a magyar játékos kiállítása után hátradőltünk és nem szereztük meg a második gólt is” – mondta Viktor Blazek, a Senica első embere.

KANTA ÉS LÁZOK ÉRTÉKELÉSE
A SZLOVÁK SAJTÓ SZERINT ÉRTÉKES A DÖNTETLEN
A profutbal.sk szerint a Senica előnyös helyzetbe került a budapesti első felvonás után. A labdarúgással foglalkozó szakportál kiváló MTK-kezdésről és Lázok János precizitásáról írt, illetve megemlítette Kanta József kihagyott büntetőjét és Rolando Blackburn egyenlítő találatát.

„Jól játszott a Senica és ikszelt az MTK-val" – olvasható a sport.aktuaility.sk-n. Hasonlóan vélekedett egy másik szlovák oldal, a pluska.sk: „A Senica értékes döntetlent játszott az MTK otthonában".

A teraz.sk szintén az értékes döntetlen kifejezést használta, és írásában megemlítette: előnyös helyzetbe került a Senica, mely a visszavágón akár hosszabbításban is képes lehet kiharcolni a továbbjutást.
LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

MTK Budapest (magyar)–Senica (szlovákiai) 1–1 (1–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik