Szabics: Nem szeretek magyar játékosok ellen futballozni

Vágólapra másolva!
2011.10.20. 14:25
null
Szabics nem szeret magyar játékosok ellen játszani
Szabics Imre Juhász Roland ellen – az Európa-liga L-csoportjában csütörtökön Grazban az osztrák Sturm vendége a belga Anderlecht lesz. Könnyen elképzelhető, hogy a 67-szeres magyar válogatott védő a 26-szoros válogatott csatárt őrzi majd – a mérkőzés kapcsán a Nemzeti Sport erről beszélgetett a két játékossal.

– Mióta ismeri Juhász Rolandot?
– Régóta – vágta rá tömören Szabics Imre, majd bővebben is kifejtette. – Az U21-es válogatottban is játszottunk együtt, az lassan tízéves emlék, a felnőtt válogatottban is sokat szerepeltünk együtt. Ha itthon vagyunk, a szabadnapunkon is sokszor együtt vacsorázunk a Liszt Ferenc téren, szóval kitűnő a kapcsolatunk.

– Ezt most félre kell tenni másfél órára.
– Félre lehet? Nem szeretek magyar csapat ellen futballozni, és nem szeretek magyar játékosok ellen sem futballozni. Korábban a Bundesligában találkoztam Király Gáborral, Dárdai Pállal, Lisztes Krisztiánnal, nemrég a Videoton ellen léptünk pályára a Bajnokok Ligája-selejtezőjében, és nem jó ez. Legalábbis én nem szeretem.

– Mi a baj vele?
– Az ember nem úgy megy bele bizonyos szituációkba, mint máskor. Lehet, hogy azt kellene mondani, hogy a profi játékos nem néz semerre, csak a győzelem érdekli, de én nem tudom magam függetleníteni a körülményektől. Hogy mire gondolok? Mondjuk semmi esetre sem okoznék sérülést Rolinak. Másnak sem, nem vagyok az a típus, de néha egy keményebb, csattanós szituációban az ember úgy teszi oda magát, hogy arra figyel, önmagának ne fájjon, de ha most érzékelném, hogy a honfitársammal találkozom, akkor arra is figyelnék, hogy neki se legyen semmi baja. Ne értsen félre: gólt akarok rúgni az Anderlechtnek, kicselezném, lefutnám Rolit, amikor csak tehetem, mindössze arról van szó, hogy vigyázok rá.

JUHÁSZ: ODA KELL FIGYELNI SZABICSRA

Juhász Roland 2006-ban kimagaslóan játszott egy osztrák–magyar felkészülési mérkőzésen (2–1-re nyertünk), és most visszatérhet a grazi stadionba.

 

„Örülök, ha magyar játékossal találkozhatok a pályán – mondta az Anderlecht védője. – Olyan már előfordult, hogy az ellenfélnél volt honfitárs, de csak a kispadon ült, az nem olyan jó érzés, sokkal jobb, ha egy magyar futballista stabil tagja egy jó külföldi együttesnek. Annak örülök, ha Imre vigyáz rám, de a meccs hevében nem mindig van idő arra figyelni, ki jön szembe. Nem vagyok alattomos, Szabics Imre sem az, szóval nem lesz probléma. Imre jó játékos, tudom, hogy oda kell rá figyelni."

– Kifaggatta az edzője, hogy mit kell tudni róla?
– Nem, Franco Fodának jó szeme van a feltérképezéshez, és talán azt is tudja, hogy nem szívesen beszélnék egy magyar válogatott társam esetleges gyengeségeiről. Az Anderlecht jó csapat, itt ismerik Juhász Rolandot, tudják, hogy kész játékos, aki a testi erejével, fejjátékával, rutinjával évek óta jó, nemzetközi szintű védőnek számít, nem véletlen, hogy nem engedte el a klubja most nyáron sem, hiszen nehezen tudnák őt pótolni. De nemcsak róla beszéltünk, hanem az argentin Matías Suárezről is, aki nagyszerű csatár, nagyon oda kell rá figyelnünk. Az Anderlecht öt góllal nyert a hétvégén, jó formában van, és szerintem a továbbjutás első számú esélyese, a másik továbbjutó az lehet, aki a belgáktól a legtöbb pontot elrabolja. Az AEK-nek és a Lokomotivnak eddig egyet sem sikerült, ha nekünk menne, az nagyszerű lenne.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT
Tottenham Hotspur (angol)–Rubin Kazany (orosz) 21.05 (Tv: Digi Sport)
PAOK (görög)–Shamrock Rovers (ír)21.05
B-CSOPORT
Standard Liege (belga)–Vorszkla (ukrán) 21.05
Hannover 96 (német)–FC Köbenhavn (dán) 21.05
C-CSOPORT
Rapid Bucuresti (román)–Legia Warszawa (lengyel) 21.05
Hapoel Tel–Aviv (izraeli) – PSV Eindhoven (holland)21.05
D-CSOPORT
Sporting Lisboa (portugál)–Vaslui (román) 21.05
FC Zürich (svájci)–Lazio (olasz) 21.05
E-CSOPORT
Stoke City (angol) – Maccabi Tel–Aviv (izraeli) 21.05
Dinamo Kijev (ukrán)–Besiktas (török) 21.05 (Tv: Digi Sport Plus)
F-CSOPORT
Athletic Bilbao (spanyol)–Salzburg (osztrák) 21:05 ó
Slovan Bratislava (szlovák) – Paris Saint–Germain (francia) 21.05
G-CSOPORT
Malmö (svéd)–Metaliszt Harkiv (ukrán) 19.00
AZ Alkmaar (holland)–Austria Wien (osztrák)19.00
H-CSOPORT
NK Maribor (szlovén)–Braga (portugál) 19.00
FC Bruges (belga)–Birmingham City (angol) 19.00
I-CSOPORT
Rennes (francia)–Celtic Glasgow (skót) 19.00
Udinese (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) 19.00 (Tv: Digi Sport)
J-CSOPORT
AEK Larnaca (ciprusi)–FC Schalke 04 (német) 19.00
Maccabi Haifa (izraeli)–Steaua Bucuresti (román) 19.00
K-CSOPORT
Odense (dán)–Twente (holland) 19.00
Wisla Krakow (lengyel)–Fulham (angol) 19.00
L-CSOPORT
Lokomotiv Moszkva (orosz)–AEK Athén (görög) 18.00
Sturm Graz (osztrák)–Anderlecht (belga) 19.00 (Tv: Story TV4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik