A Debrecen játékosai bíznak a sikerben

Vágólapra másolva!
2010.08.19. 14:53
null
Coulibaly fontos gólokat szerezhet a hazai meccsen (Fotó: Mirkó István)
A Debrecen ma este 19 órakor csap össze a bolgár bajnok Liteksz Loveccsel az Európa-liga-selejtező rájátszásának első meccsén. A Loki játékosai magabiztosak a párharc előtt: a magyar csapat futballistái szerint nem lehet gond a továbbjutással. Mihail Venkov, a bolgárok védője azonban bízik benne, hogy jó eredményt érnek el, és a hazai visszavágón a továbbjutást is kiharcolhatják.

A Debrecen a tavalyi BL-selejtező után ezúttal az Európa-liga csoportkörébe jutásért csap össze a bolgár bajnokkal. A Loki most a Liteksz Loveccsel került szembe, és a debreceni futballisták nem aggódnak a párharc miatt.

„Az utóbbi napokban egyre többször kerül szóba köztünk a meccs, s az a célunk, hogy hazai környezetben olyan eredményt érjünk el, amely megalapozhatja az Európa-ligába jutást. Hazai környezetet mondtam, és szándékosan, hiszen bár Nyíregyházán játszunk, biztosak vagyunk benne, hogy szurkolóinknak köszönhetően valóban hazai hátszéllel játszhatunk majd" – mondta Kulcsár Tamás a Nemzeti Sportnak.

 SZIGORÚ BELÉPTETÉS
Érdemes lesz idejében kimenni a nyíregyházi stadionba, hiszen szigorú lesz a beléptetés – mindezt Képíró János, a DVSC biztonsági igazgatója mondta el, hozzátéve, hogy a nyíregyházi stadion főlelátója felöli oldalon nem lehet behajtani a szokott parkolóba, így a gépkocsival érkezők ezt is vegyék számításba. A stadionon belül minden apró rezdülésre figyel, több kamera is dolgozik, így a rendezők a lelátó minden pontját szemmel tudják tartani.

„A Kecskemét elleni fölényes siker természetesen jót tett a csapat hangulatának, bár ha őszinte akarok lenni, akkor azt kell mondanom, hogy nekünk minden meccset kötelező megnyerni, hogy megismételhessük a tavalyi sikereinket. Sok volt a keretben a változás, de a csapat kezd egyre inkább összekovácsolódni, az újak egyre jobban megértik egymást a pályán a régebben itt játszókkal. Ráadásul a múlt szombaton szerettük volna azt is bebizonyítani, hogy csak botlás volt a paksi pontvesztés. Korábban sem volt rossz a légkör az öltözőben, de a KTE elleni hat kettes siker mindenképpen jól jött, s ez is jelzi, hogy kezd összeállni az a játék, amelyet a szakmai stáb megálmodott" – tette hozzá.

Kulcsárral Varga József és Dombi Tibor is egyetértett: a fiatal és a rutinos játékos is úgy véli, a Loki jó eredményt érhet el a mai találkozón, amely a továbbjutást is megalapozhatja.

„Múlt szombaton, a Kecskemét elleni bajnoki meccsen nagyon jól ment az egész csapatnak. Ha azt a teljesítményt meg tudjuk ismételni, és a szerencse is mellénk áll, jó eredményt érhetünk el" – jelentette ki Varga József.

„Hasonló párharcra számítok, mint amilyen a Levszki Szófia elleni volt, hiszen újra a bolgár bajnok a riválisunk. Szerintem ötven százalék esélyünk van, s ha már a tavalyi meccseket említettem, hasonló végkifejlettel most is elégedett lennék" – mondta Dombi Tibor.

A magyar bajnoki címvédő csapatkapitánya, Bernáth Csaba is magabiztosan nyilatkozott a meccsel kapcsolatban a Debrecen Televíziónak, véleménye szerint nem kell tartaniuk a bolgároktól, és érzése szerint együttese elég jó ahhoz, hogy továbbjusson.

„Nem hinném, hogy tartanunk kellene a bolgároktól. Egészséges önbizalommal várjuk a meccset, szerintem vagyunk olyan jók, hogy továbbjussunk. Az első találkozó nagyon fontos, mert ha itthon nem nyerünk, a visszavágón nehéz dolgunk lesz. A helyzetkihasználásunkon mindenképpen javítanunk kell, mert a Basel ellen is megvoltak a lehetőségeink, de akkor kimaradtak. Biztató lehet, hogy a hétvégén, a Kecskemét ellen belőttük az adódó lehetőségeket. A Liteksz ellen is támadni szeretnénk, de nem fejetlenül. Lényeg, hogy minél többet birtokoljuk a labdát. Jó lenne, ha már az elején betalálnánk, és persze az is, ha ez nem csak egyszer sikerülne. Gólt semmiképpen sem szabad kapni, azon leszünk, hogy ne kerüljünk hátrányba" – olvasható Bernáth nyilatkozata a DVSC hivatalos honlapján.

Mihail Venkov, a Liteksz védője úgy véli, kedvező, hogy az első meccset játssza idegenben a bolgár csapat, mivel kedvező eredmény esetén otthon kiharcolhatja a továbbjutást az együttes.

„Mindannyian százszázalékosan készen állunk a Debrecen elleni meccsre. Két játékosunk hiányzik, de abban biztos vagyok, hogy mindenki, aki pályára lép, a maximumot nyújtja majd, hogy jó eredményt érjünk el az első találkozón. Úgy vélem, kedvező, hogy a visszavágót otthon játszhatjuk. Ha most kedvező eredményt érünk el, akkor hazai pályán kiharcoljuk a továbbjutást" – mondta Mihail Venkov, a Liteksz 27 éves védője.

A magyar csapatok összecsapásairól élő, szöveges tudósítást olvashatnak itt, a Nemzeti Sport Online-on!

A várható kezdőcsapatok
A várható kezdőcsapatok
 EURÓPA-LIGA-SELEJTEZŐ, A MAI PROGRAM
RÁJÁTSZÁS, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Szibir (orosz)–PSV (holland) 14.00
BATE (fehérorosz)–Marítimo (portugál) 18.00
PSG (francia)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 18.30
Leverkusen (német)–Tavrija (ukrán) 18.30
CSZKA Moszkva (orosz)–Anorthoszisz (ciprusi) 18.30
Rapid Wien (osztrák)–Aston Villa (angol) 18.45
Slovan (szlovák)–Stuttgart (német) 18.45
Vaslui (román)–Lille (francia) 19.00
Omonia (ciprusi)–Metaliszt (ukrán) 19.00
AIK (svéd)–Levszki (bolgár) 19.00
Dnipro (ukrán)–Lech Poznan (lengyel) 19.00
DVSC–Liteksz (bolgár) 19.00
Odense (dán)–Motherwell (skót) 19.05
Feyenoord (holland)–Gent (belga) 19.15
Steaua (román)–Grasshoppers (svájci) 19.45
Galatasaray (török)–Karpati (ukrán) 20.00
CSZKA Szófia (bolgár)–TNS (walesi) 20.30
Hajduk (horvát)–Unirea (román) 20.30
Genk (belga)–Porto (portugál) 20.30
Palermo (olasz)–Maribor (szlovén) 20.30
FC Bruges (belga)–Dinamo Minszk (fehérorosz) 20.30
Lausanne (svájci)–Lokomotiv Moszkva (orosz) 20.30
PAOK (görög)–Fenerbahce (török) 20.30
Liverpool (angol)–Trabzonspor (török) 20.45
Celtic (skót)–Utrecht (holland) 20.45
Timisoara (román)–Manchester City (angol) 20.45
Napoli (olasz)–Elfsborg (svéd) 21.00
Getafe (spanyol)–APOEL (ciprusi) 21.00
Dundee (skót)–AEK (görög) 21.00
AZ (holland)–Aktobe (kazah) 21.00
GYŐR–Dinamo Zagreb (horvát) 21.00
Dortmund (német)–Karabah (azeri) 21.05
Sturm (osztrák)–Juventus (olasz) 21.05
Sporting (portugál)–Bröndby (dán) 21.30
Villarreal (spanyol)–Dnyepr Mogiljev (fehérorosz) 22.00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik