Daum: Nem volt rossz a Honvéd, de éreztem az erőt a csapatomban

Vágólapra másolva!
2009.07.31. 08:34
Érthető módon elégedetten nyilatkozott a Fenerbahce–Bp. Honvéd (5–1) Európa-liga-selejtező után Christoph Daum, a törökök német szakvezetője. A nagyon népszerű edző elmondta: a kispestiek nem voltak rosszak, viszont csapata jóval nagyobb játékerőt képvisel, és ezt a pályán meg is tudta mutatni. Visszavágó zárt kapuk mögött, cél a tisztes helytállás.
Güiza háromszor örült, a Honvéd padlót fogott Isztambulban
Fotó: Hürriyet
Güiza háromszor örült, a Honvéd padlót fogott Isztambulban
Güiza háromszor örült, a Honvéd padlót fogott Isztambulban
Fotó: Hürriyet
Güiza háromszor örült, a Honvéd padlót fogott Isztambulban
„Nagyon örülök a magabiztos sikernek, köszönöm a szurkolók fantasztikus támogatását. A mérkőzés elejétől az volt a cél, hogy nagy nyomás alatt tartsuk a Honvédot, és folyamatosan támadjunk. Ez kisebb hibáink ellenére megvalósult, de keményen kellett küzdenünk. A Honvéd nem volt rossz, voltak veszélyes kontráik, de éreztem az erőt a csapatomban” – fogalmazott a német szakember.

„Nagyon gyorsan próbáltuk járatni a labdát, így több hiba csúszott a játékunkba, erről beszélnem kell a csapattal. De a célunkat teljesítettük, a játékunk biztató a jövőre nézve, elégedetten utazhatunk Budapestre, ahol nem számítok könnyű mérkőzésre” – tette hozzá.

A Bp. Honvéd csatára, Zsolnai Róbert szerint reális volt a négygólos különbség a csütörtöki, Fenerbahce elleni Európa-liga-selejtezőn. A Honvéd szépítő gólját szerző támadó szerint hazai pályán már csak a tisztes helytállás lehet a feladat.

„A Fener az első pontrúgásából eredményes volt, utána pedig minden helyzetéből gólt rúgott. Abrahamnak az első félidőben volt egy óriási ziccere. Azt nem tudom, hogy ha az bemegy, azt követően mennyire nehezítettük volna meg az ellenfél dolgát, de nagyon szép lett volna. Ez azonban sajnos kimaradt, utána pedig csak kósza lehetőségeink voltak” – mondta Zsolnai a piros-feketék hivatalos honlapjának.

„A pályán egyébként nagyon jól éreztem magam, fantasztikus volt ilyen közönség előtt játszani. Sajnos nem sűrűn van ilyenben részünk. Mivel nagyon jó csapatról van szó, a négy gól reális különbség, ha a szerencse mellettünk van, akkor talán többet hibáznak, és szorosabb lett volna a mérkőzés” – tette hozzá.

Egyelőre nincs hír a Fener első gólját szerző, de a lövésnél megsérülő Roberto Carlos állapotáról. A brazil szélsőhátvédet MRI-vizsgálatra vitték, valószínűleg péntek délutánra derül ki, hogy mennyire súlyos a sérülése.

A mezőny legjobbja, a triplázó Güiza korábban azt tervezte, eligazol, hiszen nem érezte jól magát Isztambulban, a szakmai stáb pedig engedélyezte, hogy tárgyaljon más csapatokkal. Végül maradt (a Lyon Gomist vitte el helyette), és szerzett három gólt – állítása szerint most már kitöltené hároméves szerződését.

„Güiza remek gólvágó, és jól szolgálták ki a társai. A széleken meg tudtuk bontani a magyar védekezést, Kazim Kazim és Gökhan különösen jól játszott. Egy olyan csapatot láttam, amelynek tagjai egymásért harcolnak, és megállás nélkül hajtanak – ez különösen tetszett” – beszélt Daum a csapatjátékról a Fenerbahce honlapjának.

Az más kérdés, hogy mi elviseltük volna, ha a Fener kissé kevésbé agilis…

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


EMLÉKEZTETŐ

EL-SELEJTEZŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FENERBAHCE–BP. HONVÉD 5–1 (3–0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik