Kenesei Krisztián: Velem vagy nélkülem, de tovább kell jutnunk

Vágólapra másolva!
2009.07.11. 10:31
Kenesei Krisztián szabadrúgásból szerzett találatának köszönhetően 1–0-s előnnyel utazott Kazahsztánba a Haladás csapata, és mert a 29-szeres válogatott támadó a Karagandiban 2–1-re elveszített Európa-liga-selejtezőn is betalált az Irtis Pavlodar kapujába, a magyar bajnokság bronzérmese készülhet a svéd Elfsborg elleni megméretésre (a Haladás tehát 2–2-es összesítéssel, idegenben rúgott góllal jutott tovább). Sajnos a karagandi meccs vezéráldozattal járt: Kenesei Krisztián eltörte a csuklóját, és kérdéses, mikor léphet legközelebb pályára...
Kenesei Krisztián még nem tudja, mikor játszhat újra
Fotó: Czagány Balázs
Kenesei Krisztián még nem tudja, mikor játszhat újra
Kenesei Krisztián még nem tudja, mikor játszhat újra
Fotó: Czagány Balázs
Kenesei Krisztián még nem tudja, mikor játszhat újra

– A beszélgetés előtt két lehetőségre készültem: vagy alszik a hosszú és fárasztó utazás után, vagy pedig éppen orvosnál van, aki törött csuklóját nézegeti...
– A második tipp a helyes, ugyanis néhány perccel ezelőtt vizsgálták meg a kezemet – mondta a Nemzeti Sportnak Kenesei Krisztián. – A röntgenfelvételt látva úgy döntött a doktor úr, hogy szükség van egy kisebb beavatkozásra, hiszen a kézközépcsontot helyre kellett rakni. Ez megtörtént, ám az csak néhány nap múlva derül ki, hogy ezzel megoldódott-e a probléma.

– A csuklótörés nem hétköznapi sérülés a labdarúgóknál. Mi történt pontosan?
– Vezettem a labdát, amikor az egyik hazai védő becsúszott, én pedig ráestem a kezemre. Egyből tudtam, hogy baj van, lesétáltam a pályáról, és az orvosunknak, valamint Csertői Aurélnak is jeleztem, nem tudom folytatni a játékot. Nem volt látványos a szabálytalanság, de úgy gondolom, a kazah futballista a mentési kísérlet közben eltalálta a lábamat.

– Amikor az első mérkőzés előtt beszélgettünk, azt mondta, ha betalál a kazahok kapujába, úgy örül majd, mint amikor kétszer is eredményes volt Isztambulban a Fenerbahce ellen. Mi több, azt is hozzátette, nem nyomasztja, hogy mindenki öntől várja a gólt. Úgy tűnik, valóban nem nyomta agyon a teher…
– Hozzászoktam már ahhoz, hogy a szurkolók gólokat várnak tőlem. Minden meccsen úgy lépek pályára, hogy szeretnék a kapuba találni, és ha sikerül, boldog vagyok. Persze gól és gól között is van különbség: a Karangadiban szerzett találat azért különösen kedves, mert tétmeccsen, idegenben született, ráadásul továbbjutást ért.

– Következik a svéd Elfsborg elleni párharc: a svédek ellen mennyi esélyt ad a továbbjutásra?
– Az Elfsborg két évvel ezelőtt a bajnok Debrecenen kapott gól nélkül jutott túl, és ez azért mutatja az erejét. Örök igazság, a futballban sok minden megtörténhet, így az is, hogy a Haladás ott lesz az Európa-liga következő körében.

– Sokak szerint Kenesei Krisztián nélkül szinte lehetetlen küldetés a svéd csapat legyőzése. Mit gondol, játszhat csütörtökön?
– Nem hinném, hogy engem pótolhatatlan emberként kellene beállítani… Egyelőre megjósolhatatlan, mikor futballozhatok legközelebb, sajnos úgy tűnik, a visszavágón sem számolhat velem a szakmai stáb. Velem vagy nélkülem, bravúrral érne fel a továbbjutás, a célunk azonban csakis ez lehet.

A TELJES INTERJÚT elolvashatja a nemzeti sport szombati számában!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik