Nem vallottak szégyent a magyar csapatok az európai porondon

Vágólapra másolva!
2008.08.01. 09:31
Ezen a héten az MTK pályára lépésével immár mind a négy magyar érdekelt bemutatkozott a nemzetközi porondon (a Honvéd közben már ki is esett), és miután csütörtökön a Győr és a Debrecen továbbjutott az UEFA-kupa selejtezőjének első fordulójából, megállapítható, ez idáig egyik gárda sem vallott szégyent.
Rudolf Gegely (14) góljával győzte le a Debrecen a Karagandit
Fotó: Meggyesi Bálint
Rudolf Gegely (14) góljával győzte le a Debrecen a Karagandit
Rudolf Gegely (14) góljával győzte le a Debrecen a Karagandit
Fotó: Meggyesi Bálint
Rudolf Gegely (14) góljával győzte le a Debrecen a Karagandit

A nemzetközi kupákban induló magyar együttesek közül a Honvéd kezdte meg először szereplését az Intertotó-kupában. A kispestieknek nem sikerült eljutniuk az UEFA-kupás szereplésig, de így is a legjobb magyar eredményt produkálták a sorozatban azzal, hogy a harmadik fordulóig jutottak.

A Debrecen és a Győr két héttel ezelőtt játszotta le első mérkőzését az UEFA-kupa selejtezőjében, és bár az első meccsen elért 1–1-es döntetlenek után sokan fanyalogtak, a csütörtöki visszavágón mindkét magyar együttes kivívta a továbbjutást.

A Debrecen hazai pályán 1–0 arányban győzött a kazah Sahtyor Karagandi ellen, így 2–1-es összesítéssel jutott tovább.

Herczeg András, a debreceniek klubmenedzsere a találkozó után a Nemzeti Sportnak elmondta, feszült mérkőzést játszottak, melyen csapata sok helyzetéből egyet gólra tudott váltani, így megérdemelten jutott tovább.

Ugyanez elmondható a Győrről is, hiszen Egervári Sándor együttese idegenben győzte le a grúz Zesztafonit, és jutott tovább a selejtező második fordulójába.

A győriek vezetőedzője a meccs után kifejtette, csapata lényegesen jobban futballozott, mint az első mérkőzésen, több nagy lehetőséget is kidolgozott, és ennek köszönhette továbbjutását.

Az MTK vezetőedzője természetesen már nem volt ennyire elégedett azt követően, hogy hazaérkezett Törökországból, ahol szerdán a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első meccsén 2–0-s vereséget szenvedett csapata a Fenerbahce együttesétől.

„Bár tudtuk a meccs előtt is, bebizonyosodott: zsenik szerepelnek a Fenerben. Daniel Güiza csatárerényei csak a legjobb képességű támadóknál tapasztalhatóak, Roberto Carlos bal lábát nem kell bemutatni, ám engem mégis Kazim Kazim és a brazil Alex játéka nyűgözött le” – nyilatkozta Garami a Nemzeti Sportnak.

„Nem érdemes kertelni: ezek a játékosok túl nagy falatot jelentenek fiataljaink számára” – fogalmazott a szakember.

Garami kifejtette: a 2–0-s vereség ellenére úgy érzi, nem vallottak szégyent. Hozzátehetjük, ez a megállapítás mindegyik nemzetközi kupában szereplő magyar csapatra igaz.

A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének sorsolását péntek délben, az UEFA-kupa párosítását pedig 13.00 órától tartják Nyonban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik