Bravúrra készül az egykori osztrák kirakatcsapat ellen a Honvéd

Vágólapra másolva!
2008.07.19. 11:15
A kazah FK Zsetiszu és a cseh FK Teplice után most egy SK akadt a kispestiek útjába az Intertotó-kupában, méghozzá az osztrák SK Sturm Graz. A „feketék” a kilencvenes évek második felében az osztrák futball kirakatcsapatának számítottak, az utóbbi években viszont anyagi nehézségeik miatt (is) már jóval gyengébben szerepelnek. A 2007–08-as kiírásban a 4. helyen végeztek az osztrák Bundesligában, de Pölöskei Gábor szerint még a Teplicénél is jóval erősebb csapatot alkotnak.
A Sturm otthonában eldől, vajon a Teplice elleni meccs után Grazban is jól bűvészkednek-e a kispestiek
Fotó: Mirkó István
A Sturm otthonában eldől, vajon a Teplice elleni meccs után Grazban is jól bűvészkednek-e a kispestiek
A Sturm otthonában eldől, vajon a Teplice elleni meccs után Grazban is jól bűvészkednek-e a kispestiek
Fotó: Mirkó István
A Sturm otthonában eldől, vajon a Teplice elleni meccs után Grazban is jól bűvészkednek-e a kispestiek

Délután hat órakor lép pályára a Bp. Honvéd a grazi UPC-Arenában („leánykori nevén” Arnold Schwarzenegger Stadionban) az Intertotó-kupa harmadik körében a helyi Sturm ellen.

A kispestieknek semmiképp sincs könnyű dolguk, bár a mostani Sturm egy kicsit távol áll az egy évtizedel ezelőtt Ivica Oszim vezetésével domináló sikercsapattól. Az akkori „nemzetközi” gárdából (emlékezhetünk, itt játszott 1999-től Szabics Imre és Korsós György is, megannyi más légiós mellett) Mario Haas maradt hírmondónak: a veterán csatár Japánból tért vissza kedvenc klubjához.

Haas valódi legendának számít Grazban: eddig 349 bajnokin 123 gólt lőtt a Sturm fekete-fehér szerelésében. Rajta kívül a volt bosnyák válogatott Samir Muratovic és a grúz Georgi Sansiasvili számítanak a legismertebb játékosoknak, az alakulat pedig Pölöskei Gábor szerint rendkívül acélos.

„A Sturm határozottan jobb csapat, mint a Teplice. Két mérkőzésének felvételét láttam, az egyiken az első bajnoki fordulóban három egyre nyert a Rapid Wien ellen. Nagy iramú, remek meccs volt, és a graziak megérdemelten győztek. Erős együttes az övék, nemigen láttam gyenge pontot benne, szóval ismét bravúrra lesz szükségünk a sikerhez” – nyilatkozta a kispestiek vezetőedzője.

A Honvédban eltiltás miatt nem játszhat Benjamin és Vincze Zoltán, Debreceni András pedig az U19-es Eb-n vitézkedik a magyar válogatottal. A visszavágóra Debreceni még mindig nem lesz bevethető, míg Benjamin és Abraham az elefántcsontparti olimpiai csapat edzőtáborában készül az ötkarikás játékokra. A Honvéd mestere szerint elsősorban a társaság hitére lehet alapozni.

„Egyszer már kiejtettünk egy nálunk erősebb riválist, el kell tehát hinnünk, hogy képesek vagyunk erre a tettre máskor is. Az ellenfél biztosan igyekszik hamar dűlőre vinni a dolgot, ránk akar majd ijeszteni, de remélem, sikerül keresztülhúzni a számításait. Támadni is fogunk, és ha olyan jók leszünk a helyzetek kihasználásában, mint Teplicében voltunk, akkor újabb bravúrt érünk el” – mondta Pölöskei.

Kövesse a mérkőzést élőben a Nemzeti Sport Online-on! A találkozót élőben közvetíti az osztrák ORF1 csatorna is.

INTERTOTÓ-KUPA, 3. FORDULÓ

Sturm Graz–Bp. Honvéd
Graz, UPC-Arena, 18.00
Sturm: Schicklgruber – Sansiasvili, Lamotte, Feldhofer, Kandelaki – Hölzl, Hlinka, Kienzl, Stankovic – Muratovic – Haas
Bp. Honvéd: Rabóczki – Takács Á., Szmiljanics, Filó, Gebro – Dobos, Maróti, Genito, Ivancsics – Hercegfalvi, Abraham
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik