Supka továbbra is bízik a csapatban, nem kizárt az idegenbeli bravúr

Vágólapra másolva!
2007.08.17. 09:52
A Budapest Honvéd-Hamburger SV párharc gólnélküli döntetlennel végződő első felvonását követő sajtótájékoztatón Supka Attila amiatt bosszankodott, hogy csapata nem tudott előnyt szerezni a visszavágóra. A helyzetek ugyan kimaradtak, de a piros-feketék trénere elégedett a csapat teljesítményével, és az idegenbeli bravúrt sem tartja kizártnak. Supka a holland játékvezetői hármas ténykedését sem hagyta szó nélkül.
Supka Attila szerint a játékvezető rendre őket sújtotta
Supka Attila szerint a játékvezető rendre őket sújtotta
Supka Attila szerint a játékvezető rendre őket sújtotta
Supka Attila szerint a játékvezető rendre őket sújtotta

A Honvéd hajtós, mi több élvezetes csatát vívott az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott HSV ellen a Szusza Ferenc Stadionban. Miközben a Supka-legénységnek jogosan jár a dicséret, a holland Kuipers játékvezető és az oldalvonal mentén ténykedő honfitársai, Lobbert és Simons finoman szólva sem álltak a helyzet magaslatán. A kispestiek egy tizenegyest és egy kiállítást kérhetnek számon az említett trión.

”Nem szeretek a bírókkal foglalkozni, de most muszáj. Sportdiplomáciailag megkérdőjelezhető a szövetség bíróküldése. Holland játékvezetői hármast küldeni egy olyan találkozóra, ahol az ellenfél több játékosa és még az edzője is holland egyszerűen nonszensz. Olyan érzésem volt, mintha egy holland csapat ellen játszanánk” – mondta Supka Attila az UEFA-kupa selejtező 2. fordulójának első mérkőzése után.

Gyámoltalanul kezdett a Honvéd, úgy tűnt, hogy a fogadkozások ellenére a piros-feketék tartottak a hétről hétre a Bundesligában edződő riválistól. Az első negyedórában tapasztalt nyomasztó hamburgi mezőnyfölény után a félidő derekára viszont kiegyenlítettebbé vált a játék. Supka Attila szerint viszont ijedtségről szó sem volt.

”Azt kaptuk, amit vártunk, A mérkőzés elején elképesztő iramot diktált a Hamburg. Idő kellett, hogy felvegyük a tempót. Az első félidő közepén viszont már egyenrangú partnerei voltunk a vendégeknek, sőt, gólhelyzeteink is voltak. Az első negyvenöt percben és a fordulás után is megvoltak a lehetőségeink, kevésen múlott, hogy nem tudtunk előnyt szerezni a visszavágóra.”

A 85. percben az addig rendkívül agilis – a második félidő elején ziccert rontó - Abrahamot sérülés miatt kellett lehozni. A kispesti tréner elárulta, az elefántcsontparti támadónak egy lefordulás után meghúzódott a combizma, de remélhetőleg nincs nagy baj.

Supka szerint a gólnélküli döntetlennel semmi sem változott, ugyanannyi esélyt lát a továbbjutásra, mint a mérkőzés előtt.

”Százalékban kifejezve: hetven-harminc, természetesen a HSV javára. De ha Hamburgban is bátran, nyílt sisakkal futballozunk, akkor lehet esély a továbbjutásra.”

UEFA-KUPA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS:


Helyszín: Szusza Ferenc-stadion
Nézőszám: 8 000
Játékvezető: Bjorn Kuipers (holland)
Asszisztensek: Wilco Lobbert, Berry Simons (hollandok)

BP. HONVÉD HAMBURG (NÉMET)
1 Tóth I. 1 Rost
2 Mogyorósi 20 Demel
5 Benjamin 10 Kompany
3 Szmiljanics 4 Reinhardt
23 Vincze Z. 3 Atouba
25 Magasföldi 14 Jarolim
79 Genito 8 De Jong
22 Bárányos 18 Castelen
7 Ivancsics 15 Trochowski
21 Hercegfalvi 11 Olic
18 Abraham 7 Zidan
Vezetőedző: Vezetőedző:
Supka Attila Huub Stevens

Csere: Zidan helyett Guerrero (66.), Magasföldi helyett Diego (70.), Olic helyett Ben-Hatira (77.), Hercegfalvi helyett Abass (77.), Abraham helyett Koós (85.),
Sárga lap: De Jong (31.), Genito (37.), Hercegfalvi (40.), Magasföldi (48.), Jarolim (62.), Vincze (76.), Trochowski (88.)

VIDEÓ – ÍGY JUTOTT TOVÁBB A HONVÉD NISTRU OTACI ELLEN, BÜNTETŐPÁRBAJ UTÁN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik