Osasunai gálaelőadás, kilátástalan helyzetben a gyógyszergyáriak

Vágólapra másolva!
2007.04.05. 21:12
Az Osasuna labdarúgócsapata óriási meglepetésre kiütéses győzelmet aratott a BayArénában, a Leverkusen ellen, az UEFA-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. René Adler már az első félidőben kapitulált, a fordulás után még kétszer mattolták a német hálóőrt. Erik Skibbe csapata csak a csodában bízthat a jövő heti visszavágón.
Nagyot alkotott csütörtök este az Osasuna
Reuters
Nagyot alkotott csütörtök este az Osasuna
Nagyot alkotott csütörtök este az Osasuna
Reuters
Nagyot alkotott csütörtök este az Osasuna

A Leverkusen-drukkerek nem hittek a szemüknek, nem éppen úgy kezdtek kedvenceik ahogy azt korábban megálmodták. Már az első percben vezetést szerzett José Angel Ziganda gárdája, David Lopez szöglete után Cuellar mindekit megelőzött, már is a hazaiak hálójában táncolt a labda.

A korai gól után tovább rohamoztak a spanyolok, a megilletődött házigazda védekezésre kényszerült. Cuellar még az első negyedórában kétszer villant, ekkor azonban Adlernek nem kellett közbeavatkoznia. A 17. percben Juanfran veszélyeztetett, a 22 esztendős német kapus elképesztő bravúrral hárított.

A Leverkusen félóra elteltével valamelyest lábra kapott, tízperccel a szünet előtt egyenlíthetett is volna a Skibbe-gárda. Voronyin beadása után Barbarez azonban centiméterekkel a kapu mellé fejelt. Három perccel később egy kapu előtti kavarodás után Voronyin elé pattant a labda, az ukrán csatár azonban közvetlen közelről fölé bombázott.

A térfélcsere után a Leverkusen nagy erőkkel támadott, az 59. percben Juan egyenlíthetett volna, azonban a brazil védő közeli lövését Ricardo szédületes védéssel ártalmatlanította. Öt perccel később ismét az előrehúzódó Juan előtt adódott lehetőség, ám a dél-amerikai hátvéd a kapu helyett ezúttal is a kapusba lőtt.

Sorra alakította ki helyzeteit a vendéglátó, amikor a 71. percben kijózanító pofonként érkezett az újabb Osasuna-találat. Milosevics két védővel a nyakán a kapunak háttal állt, ezért az egyéni befejezés helyett inkább David Lopezt hozta játékba, aki könyörtelenül a léc alá vágta a labdát.

Egy perccel később végképp elkeseredtek a hazai szimpatizánsok, a csereként beállt Webo, rögtön pályára lépése után háromra növelte az ibériaiak előnyét.

A hajrában elkeseredetten kísérletezett kétségbeejtő helyzetén javítani a Bayer, azonban így is az Osasuna ellentámadásai voltak veszélyesebbek. José Angel Ziganda alakulata remek játékkal győzött Németországban, fél lábbal már az elődöntőben érezheti magát. A Leverkusen kritikán aluli produkcióval rukkolt elő, könnyen elképzelhető, hogy ezeket a hibákat az idei sorozatban már nem tudják jóvá tenni Erik Skibbe tanítványai.

UEFA-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

BAYER LEVERKUSEN (NÉMET) – OSASUNA (SPANYOL) 0–3 (0-1)
BayArena, 22 500 néző, vezette: Hauge (norvég)
Leverkusen: Adler - Castro (Athirson, 69.), Haggui, Juan, Babic - Rolfes - B. Schneider, Barbarez, Barnetta - Voronin, Kießling (Freier, 46.)
Vezetőedző: Erik Skibbe
Osasuna: Ricardo - Izquierdo, Cruchaga, Cuellar, Corrales - Juanfran (Valdo, 67.), Raul Garcia (Munoz, 82.), Erice, David Lopez - Soldado (Webo, 72.), Milosevic
Vezetőedző: José Angel Ziganda
Gólszerző:Cuellar (1.), David Lopez (71.), Webo (72.)
Sárga lap: Athirson (69.), ill. Juanfran (66.), David Lopez (90.), Corrales (91.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik