"Az utolsó pillanatban szerzett gól visszahozta a Fehérvár esélyeit"

Császár-Nagy MárkCsászár-Nagy Márk
Vágólapra másolva!
2006.08.11. 13:44
Címkék
Tegnap hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Fehérvár labdarúgócsapata a svájci Grasshoppers ellen az UEFA-kupa második selejtezőkörének első mérkőzésén. A gárda jobb oldali védője, Csizmadia Csaba, és a „Vidi” korábbi válogatott játékosa, Disztl László is bizakodó a továbbjutást illetően, még akkor is, ha a svájciak mellett szól majd a hazai pálya előnye.
Csizmadia Csaba biztos benne, hogy képesek lesznek gólt szerezni Svájcban.
Csizmadia Csaba biztos benne, hogy képesek lesznek gólt szerezni Svájcban.
Csizmadia Csaba biztos benne, hogy képesek lesznek gólt szerezni Svájcban.
Csizmadia Csaba biztos benne, hogy képesek lesznek gólt szerezni Svájcban.

A fehérváriak fiatal védője elégedett a csapat teljesítményével, és biztos benne, hogy a visszavágón is gólt tudnak majd szerezni.

„Attól függetlenül, hogy hazai pályán játszottunk, a döntetlent jó eredménynek tartom – értékelt Nemzeti Sport Online-nak a huszonegy éves hátvéd. – Tudom, hogy van annyi tartás bennünk, amellyel kint is képesek leszünk gólt szerezni."

"Ami az én teljesítményemet illeti, nagyjából elégedett lehetek, de hozzá kell tennem azt is, hogy maximalista vagyok, tehát a visszavágón szeretnék jobban játszani. Úgy érzem, a védekezéssel nem volt gond, de a támadásokban szeretnék még többet hozzátenni a csapat játékához, gólpasszt adni, vagy adott esetben betalálni a hálóba.”

Csizmadia szerint a Fehérvárnak minden esélye megvan a továbbjutásra, hiszen ha a csapat rá tudja erőltetni a saját játékát a svájciakra akkor biztos a továbbjutás.

„Ugyanúgy, mint az első mérkőzés előtt ötven-ötven százalék esélye van mindkét együttesnek a továbbjutásra. Sokan mondják, hogy most gödörben vagyunk, hiszen a bajnokságban mindkét mérkőzésünkön kikaptunk, de ettől függetlenül a csapatban van tartás és akarat és a visszavágón bármi megtörténhet."

Hasonló optimizmussal tekint a második mérkőzésre Disztl László is a Fehérvár korábbi válogatott középhátvédje.

„Az utolsó pillanatban szerzett gól visszahozta a csapat továbbjutási esélyeit – nyilatkozta honlapunknak a jelenleg a fehérvári utánpótlásedzőként dolgozó szakember. – Az együttes jól játszott és a játékosok hozzáállását dicséri, hogy a végén egyenlíteni tudtak. Ami a visszavágót illeti, hiába játszik hazai pályán a Grasshoppers, nekünk is reális esélyünk van továbbjutni."

LABDARÚGÓ UEFA-KUPA, EMLÉKEZTETŐ

Helyszín: Székesfehérvár
Nézőszám: 5000
Játékvezető: Michael Leslie Dean (angol)
Asszisztensek: David Babski, Darren Cann (angolok)
A KEZDŐCSAPATOK:
FEHÉVÁR GRASSHOPPERS
12 Sebők Zs. 1 Coltorti
85 Csizmadia 32 Sutler
77 Kuttor 4 Schwegler
17 Koller 3 Weligton
23 Vincze Z. 24 Jaggy
10 Dvéri 19 León
6 Schwarcz 6 Seoane
20 Bozsics 35 Saladic
11 Alumona 22 Roberto Pinto
9 Sitku 30 Dos Santos
21 Dajics 21 Ristic
Vezetőedző: Vezetőedző:
Csertői Aurél Kraszimir Balakov
Gólszerző(k): Roberto Pinto (70.) Horváth (93.)
Csere:Dvéri helyett 14 Farkas B. (46.), Dajics helyett 8 Lattenstein (46.), Vincze helyett 33 Horváth G. (78.) ill. Dos Santos helyett Discotte (67.), Ristic helyett Demba Touré (73.), Roberto Pinto h. Eduardo (83.)
Sárga lap: Alumona (44.), Schwarcz (55.) ill. Weligton (36.), León (78.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik