Három kapufát lőtt, egy góllal kikapott a Topolya az Asztana otthonában

Vágólapra másolva!
2024.10.03. 20:40
Fotó: FK Asztana
A labdarúgó Konferencialiga alapszakaszának 1. fordulójában az Asztana otthonában 1–0-ra kikapott a Topolya.

 

KONFERENCIALIGA, ALAPSZAKASZ 
1. FORDULÓ
Asztana (kazah)–Topolya (szerbiai) 1–0 (1–0) 
Almati, Ortalik Stadion, 2000 néző. Vezette: O. Reitala (finn)
Asztana: Condric – Kazukolovas, Marocskin, Amanovics – Bartolec, Gripshi (Kuat, 84.), Ebong, Vorogovszkij – Tomasov (Asztanov, 90+1.), Charles Geoffrey (Karimov, 72.), Ousmane Camara (Ahanou, 90+1.). Vezetőedző: Grigorij Babajan
Topolya: V. Ilics – Sztevanovics, Djordejvics – N. Petrovics, Radin, Sz. Jovanovics – Sztanics, Djakovac (Mboungou, 69.) – A. Csirkovics (Lazetics, 84.), Pantovics, Banjac (Sós, 78.). Vezetőedző: Jovan Damjanovics
Gólszerző: Kazukolovas (15.)

Egy vendéglehetőséggel kezdődött a találkozó: a Topolya a középkezdés után azonnal támadásban lendült, s a bal oldali beadást Mihajlo Banjac rosszul találta el, de így lett jó Petar Sztanicsnak, aki hat méterről fejelt, de mivel nem volt erő a fejesben, így a labda a hazai kapusé lett. 

Néhány perccel később Radin kapott egy labdát szemben a kapuval, de mivel a bal lábára érkezett a passz, így lövés helyett az átadást választotta, s odalett a kínálkozó lehetőség. A 9. percben a hazaiak is jelezték, hogy a pályán vannak, ugyanis egy jobb oldali beadás után Charles Geoffrey lőtt öt méterről a rövid sarok mellé. 

Négy perccel később Banjac adott haza úgy, ahogy nem szabad: a labda erős is volt és fel is pattant Ilics előtt, aki nem is tudta megszelídíteni, de Charles Geoffrey húsz méterről kapu fölé emelt. Az Asztana a 15. percben szerezte meg a vezetést, amikor a bal oldali szöglet után elaludtak a TSC védői, s Kazukolovas hat méterről az üres kapuba fejelte a megcsúsztatott labdát. 

A 27. percben Ilics bravúrral védte Tomasov lövését, a kipattanó pontosan Camara elé került, aki a vendégek szerencséjére, 13 méterről senkitől sem zavartatva a bal kapufa mellé gurított. Fél óra telt el a találkozóból, amikor Pantovics egy szóló során betört a tizenhatoson belülre, s 14 méterről a felső lécre csavarta a labdát. Egy perccel később ugyancsak Pantovics került gólhelyzetbe, s ezúttal kapu mellé lőtt, ugyanúgy, ahogy tette azt nem sokkal utána Banjac is. Az első játékrész hajrájában sorjáztak a TSC-lehetőségek, ezek közül a legnagyobbat Djakovac hagyta ki, aki – Pantovicshoz hasonlóan – mintegy 28 méterről a keresztlécet találta telibe.

A második félidő elején is folytatódott a TSC pechszériája, hiszen ezúttal Csirkovics találta el a felső lécet, igaz utána nem sok kellett, hogy a hazaiak kétgólos előnyre tegyenek szert: Bartolec jobb oldali beadását Gripshi a kapusba lőtte, a kipattanó Camara elé került, aki másodszor is kihagyta az ajtó-ablak lehetőséget, ezúttal nem mellé, hanem fölé lőtt. 

A hazaiak főleg a védekezéssel törődtek, a Topolya pedig hiába igyekezett, nem tudta gólra váltani a mezőnyfölényét. A hajrában még volt egy lehetősége a TSC-nek: Sztanics 18 méteres szabadrúgását a hazai kapus magabiztosan fogta. 

A TSC legközelebb vasárnap lép pályára, amikor saját közönsége előtt fogadja az ubi Jedinsztvót a szerb Szuperliga 11. fordulójában. A Konferencialigában az észak-bácskai együttes október 24-én a Legia Warszawát látja vendégül.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik