Tizenhat évesen a Fehérvár kezdőjében – Kovács Zoltán fia csak a gólt hiányolta magától

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.08.01. 08:04
A Fehérvár kezdőjében kapott helyet a tizenhat éves Kovács Patrik a Sumqayit elleni Kl-selejtező visszavágóján. A korábbi válogatott labdarúgó, Kovács Zoltán fia csak a gólt hiányolta magától a 0–0-ra végződött találkozón.

„Nagyon jó érzés volt kezdőként pályára lépni, és a lényeg, hogy továbbjutottunk. Remélem, a következő mérkőzésemen már gólt is tudok rúgni, és ez rutinná fog válni” – értékelt Kovács Patrik, miután a Fehérvár bejutott a Kl-selejtező harmadik körébe. 

Videónkban azt is elárulja, mit mondott neki a mérkőzés után édesapja, Kovács Zoltán, illetve bővebben is beszél a Sumqayit elleni visszavágóról. Emellett azt is elmondja, hogy a ciprusi Omoniának vagy a grúziai Kutaiszinek örülne-e a következő fordulóban. Továbbá arról is szó esik, hogyan élik meg a Fehérvár fiatal játékosai, hogy megmutathatják magukat nemzetközi mérkőzéseken. 

KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
FEHÉRVÁR FC–SUMQAYIT (azeri) 0–0
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 4204 néző. Vezette: K. Karlsson (svéd)
FEHÉRVÁR: Tóth B. – Huszti A. (K. Larsen, 68.), Csongvai, Szerafimov, Schön – Melnik – Katona M. (Kovács M., 58.), T. Christensen (Ominger G., 82.), Bedi, N. Stefanelli (Pető M., a szünetben) – Kovács P. (Gradisar, a szünetben). Vezetőedző: Pető Tamás
SUMQAYIT: Dzhenetov – Muradov, Mustfayev (Mossi, 90+2.), Badalov, Sz. Radovics, Abdullazade – Rezabala (Cahangirov, 90+2.), F. Medeiros, Kehat – N. Vujnovics, Sadikhov. Vezetőedző: Samir Abbasov
Továbbjutott: a Fehérvár, 2–1-es összesítéssel

A találkozó online, szöveges tudósítása itt olvasható.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik