Pető Tamás: Ha lenne 40 játékosunk, mint más csapatnak, könnyebb lenne

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2024.08.01. 11:02
A Fehérvár vezetőedzője, Petõ Tamás abban bízik, tudnak még igazolni a nyáron, mert szűkös a keretük (Fotó: Földi Imre)
A Fehérvár FC vezetőedzője, Pető Tamás az azeri Sumqayit elleni, továbbjutást érő 0–0-s hazai Konferencialiga-selejtező után elsősorban a nehézségekről beszélt – kiderült, hogy a hajrában becserélt, múlt héten igazolt Ominger Gergő valószínűleg keresztszalag-szakadást szenvedett. Mestermérleg.

 

 

PETŐ Tamás, a Fehérvár FC vezetőedzője

–  Hogyan értékeli a látottakat?     
– Az történt, amire számítottunk: nagyon nehéz meccset vívtunk, két napunk volt rá felkészülni. Most először éreztem a csapaton, hogy roppant fáradt, borzasztó sok hibával játszottunk a jó erőkből álló, felkészült azeri csapat ellen. A továbbjutást edzői pályafutásom szép sikerei közé sorolnám, de a profi futballban senki sem emlékszik majd arra, milyen körülmények között történt. Ha lenne negyven játékosunk, mint más csapatnak, könnyebb lenne a helyzetünk.

 –     Meglepte, hogy a Sumqayit nem esett neki a csapatának?     
– Változtattunk a taktikánkon, az első félidőben rámentünk az ellenfelünkre, fent védekezve megakadályoztuk az azerieket, hogy a kapunk elé érjenek, ezzel pedig sikerült meglepnünk őket. Számos lehetőségünk lett volna kontrázni az első negyvenöt percben, ám sokat hibáztunk. A második félidőben biztonságosabban futballoztunk, így döntetlen lett a vége. Egy sérülés beárnyékolja a meccset, kizárólag a továbbjutásnak tudunk örülni.

–   Mit tudni a megsérült Ominger Gergőről?     
– Valószínűleg keresztszalag-szakadást szenvedett. Nagyon sajnálom, mert tehetséges játékos, átérzem a helyzetét. Egyre fogy az amúgy sem mély keretünk, így kell készülünk a szombati, DVTK elleni mérkőzésre. Bízom benne, hogy lesznek még érkezők.

Samir ABBASOV, a Sumqayit FK vezetőedzője

–     Milyen érzések kavarognak önben?     
– Kemény meccs volt, ám sajnos sok hiányzóval vágtunk neki. Nem tudtunk felkészülni erre a sorozatra, nem volt hozzá elég játékosunk – akadt, aki a felkészülés során szenvedett sérülést és volt eltiltottunk is. Megpróbáltuk motiválni azzal a játékosokat, hogy tudatosítottuk bennük, milyen sokan állnak mögöttünk, ám nem sikerült olyan eredményt elérnünk, hogy továbbjussunk.

–  Miért várt az utolsó öt percig az utolsó két cserével?     
– A csapat frissítése volt a cél, nem különböző taktikai változtatásokat akartam ezzel végrehajtani. Ezért lehet kritizálni, elfogadom, de volt egy piros lapunk az előző mérkőzésen, és olyan játékosoknak kellett lehetőséget adnom, akik eddig keveset játszottak vagy csak nemrégiben csatlakoztak hozzánk. Nem tudunk mit csinálni, ha csak tizenhat éves játékos áll készen bevetésre…

–   Mi az oka a kiesésnek?     
– Nem tudtuk megfelelő képességű labdarúgókkal helyettesíteni az eltiltás miatt hiányzó belső védőnket, emiatt szenvedett a csapat, nem sikerült azt játszani, amit szerettünk volna. Mindkét meccs megmutatta, versenyképesek vagyunk egy ilyen ellenféllel szemben, de ha továbbjutunk, nem bírtuk volna tizennégy-tizenöt futballistával a sorozatterhelést.

KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
FEHÉRVÁR FC–SUMQAYIT (azeri) 0–0
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 4204 néző. Vezette: K. Karlsson (svéd)
FEHÉRVÁR: Tóth B. – Huszti A. (K. Larsen, 68.), Csongvai, Szerafimov, Schön – Melnik – Katona M. (Kovács M., 58.), T. Christensen (Ominger G., 82.), Bedi, N. Stefanelli (Pető M., a szünetben) – Kovács P. (Gradisar, a szünetben). Vezetőedző: Pető Tamás
SUMQAYIT: Dzhenetov – Muradov, Mustfayev (Mossi, 90+2.), Badalov, Sz. Radovics, Abdullazade – Rezabala (Cahangirov, 90+2.), F. Medeiros, Kehat – N. Vujnovics, Sadikhov. Vezetőedző: Samir Abbasov
Továbbjutott: a Fehérvár, 2–1-es összesítéssel

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik