Konferencialiga-selejtező: háromgólos hátrányból állt fel a Crusaders, mégis kiesett

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.17. 23:52
A walesiak örülhettek a végén (Fotó: Imago Images)
Két mérkőzést rendeztek szerdán a labdarúgó Konferencialiga első selejtezőkörének visszavágóján.

 

Kétgólos előnnyel utazott Feröerre a lett FK Auda, s a B36 Tórshavn otthonában is dominánsan lépett fel. A válogatott meccseinek is otthont adó Guandadalur Stadionban lejátszott meccs egyetlen gólját a szenegáli Mor Talla Gaye szerezte, bebiztosítva a baltiak továbbjutását.

Hasonló helyzetben utazott Belfastba a walesi Caernarfon Town is, amely az első félidőben a vezetést is megszerezte. Sokan már lezártnak tekintették a párharcot, de a szünet utáni percekben a Crusaders három perc alatt két gólt szerzett, minimálisra csökkentve hátrányát. A 72. percben aztán Philip Lowry egy hosszú bedobás után beverte csapata harmadik gólját, így összesítésben már 3–3 volt az állás. A hátralevő időben, majd a kétszer 15 perces hosszabbításban sem esett újabb gól, így a tizenegyesek döntöttek.

Az első hét sorozatban egyik fél sem hibázott, majd a walesi csapat kapuját védő Stephen McMullan egymás után két tizenegyest is kivédett, ezzel szemben kollégája, Jonathan Tuffey csak egyet, így a Caernarfon jutott tovább – dacára annak, hogy elszórakozta háromgólos előnyét.

KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓK
B36 Tórshavn (feröeri)–Auda (lett) 0–1
Továbbjutott: az Auda, 3–0-s összesítéssel
Crusaders (északír)–Caernarfon Town (walesi) 3–1 – tizenegyesekkel 7–8
Továbbjutott: a Caernarfon, 3–3-as összesítéssel, tizenegyesekkel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik