Október 30-ig lehet jelentkezni az Ezüstgerely Művészeti Pályázatra

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.08. 13:31
null
Fotó: ezustgerely.hu
Október 30-ig lehet beküldeni a „közösség ereje a sportban” tematikájú fotókat, videókat az Ezüstgerely Művészeti Pályázatra.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) keddi közleménye szerint a fotósok két kategóriában, amatőrben és professzionálisban nevezhetnek. Az első helyezett a profik között akár 1 200 000, az amatőröknél 500 000 forint díjazásban is részesülhet, ezen felül különdíjak is várnak a legjobb alkotások készítőire.

A pályázat kiírása szerint a téma az idén a közösség ereje a sportban. „Egyrészt azért, mert a közösség az emberi létezés alapvető jellemzője, másrészt pedig azért, mert a sportban még a kimagasló egyéni teljesítmények mögött is egy csapat áll” – írta az MSÚSZ.

A nyílt pályázatnak nevezési díja nincs, s bárki részt vehet rajta, aki elfogadja a pályázati feltételeket. Egy pályázó legfeljebb öt fotóalkotással indulhat, a professzionális fotóalkotás kategóriában megengedett a sorozat benyújtása is, amely egy fotóalkotásnak minősül.

A pályázat kiírója a Nemzeti Sportügynökség, szakmai együttműködő partnere a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). A bírálóbizottságban Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, lapunk főszerkesztője idén is benne van, míg a bírálóbizottság elnöke Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

A pályázat részletei az ezustgerely.hu weboldalon olvashatók.


Tavaly a bírálóbizottság a professzionális fotó kategóriában két első helyezést osztott ki, így a győztesek Ruzsa István „A Maraton királya” és Czeglédi Zsolt „Gyaloglás a Hősök között” című alkotásai lettek. Íme!

A Maraton királya (Fotó: ezustgerely.hu)

 

Gyaloglás a Hősök között (Fotó: ezustgerely.hu)

Az amatőr kategória legjobbjának Vecseri Ferenc „Diszkosz a diszkoszban” című képét választotta a bírálóbizottság.

Fotó: ezustgerely.hu

A bírálóbizottság különdíjban részesítette Lehotzky István „Kalapácsvetés” című alkotását.

Fotó: ezustgerely.hu

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik