Lovassport: az olimpiát megjárt Kaizinger Balázs már a jövőjével akar foglalkozni – videó

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.08.13. 14:31
Kaizinger Balázs nem volt elégedetlen olimpiai teljesítményével (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
A Zalaegerszegen született Kaizinger Balázs a 41. helyen végzett a párizsi olimpia lovastusa versenyén. Kaizinger Balázs az elmúlt éveket Németországban töltötte, az ötkarikás játékok után azonban hazatért, Pest megyében telepedett le.

„Az olimpiai szerepléssel nem lehetek elégedetlenidézte a Zaol.hu vármegyei hírportál Kaizinger Balázst.A rajt előtt nehéz döntést kellett hoznom, nem azzal a lóval indultam, amellyel igazán szerettem volna, viszont Herr Cooles Classio nagyszerűen teljesített, rajta nem múlt semmi. Nem kezdtünk jól, mert ennek a lónak a díjlovaglás a gyengéje, ám a terepversenyen és a díjugratásban megmutatta az erősségeit is. Öröm, hogy huszonnyolc év után ismét volt magyar versenyző lovastusában az olimpián, és most érzek magamban annyit, hogy megcélozzam a következő nyári játékokat is.”

A sportoló arról is beszélt, hogy hazatérése mögött nem sportszakmai okok vannak. Mint mondta, sokat tanult Németországban, ám igazán nem tudott gyökeret ereszteni.

„Most még mindenki Párizsról beszél, ez valahol érhető, másfelől viszont a szakmának előre kellene tekintenie – tért át Kaizinger a jövőjére. – Az én olimpiai szereplésem mögött volt egy kétéves program, ezt a Honvédelmi Minisztérium finanszírozta, ám ennek a játékokkal együtt vége lett. Fontos kérdés, hogy mi lesz ezután, hiszen kvalifikáltam a következő Európa-bajnokságra, arra is készülni kellene. Illetve a lovak élőlények, törődni kell velük, nem elég majd a verseny előtt »töltőre dugni« őket. A lovaim jöttek velem együtt Németországból, ezek a magyar állam tulajdonában vannak és én gondoskodom róluk. A miénk hagyományos sportág, de állandóan fejlődik. A németeknél sem lovagolnak másként, mint itthon, de a lényeg a részletekben, a mindennapi aprómunkában van. Ezt kell most elkezdeni a következő olimpia érdekében.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik