Burányi Flóra indulási jogot szerzett a párizsi paralimpiára judo J1 kategóriában

Vágólapra másolva!
2024.07.18. 11:41
Burányi Flóra kvótás (Fotó: Magyar Paralimpiai Csapat/Facebook)
A Látássérültek Nemzetközi Sportszövetségének tájékoztatása alapján Burányi Flóra indulási jogot szerzett a párizsi paralimpiára cselgáncs J1 kategóriában – írja a Magyar Paralimpiai Csapat a közösségi oldalán.

A -57kg súlycsoportban érdekelt Burányi Flórával 39-re nőtt a Magyar Paralimpiai Csapat létszáma, így már biztosan több sportoló képviseli hazánkat a játékokon, mint Tokióban – teszi hozzá a közlemény. A japán fővárosban 37 sportoló és egy guide versenyzett tíz sportágban, míg jelenleg 13 sportág szerepel a palettán.


A cselgáncs a paralimpián a látássérültek sportja, vak (J1) vagy gyengénlátó (J2) sportolók mérik össze a tudásukat különböző súlycsoportokban. Burányi Flóra, a Rákosvidéke Hajtós Diáksport Egyesület versenyzője az előbbi kategória 57 kilogrammos súlycsoportjában lép majd tatamira a francia fővárosban.

Magyarország sportolói eddig 39 kvótát szereztek az idei paralimpiára: hetet úszásban, hatot-hatot kajak-kenuban és kerekesszékes vívásban, ötöt atlétikában, négyet asztaliteniszben, hármat sportlövészetben, kettőt bocsában, egyet-egyet erőemelésben, íjászatban, cselgáncsban, kerékpárban, lovaglásban és triatlonban.

A paralimpiai mozgalom legfontosabb sporteseményét augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg Párizsban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik