Asztalitenisz: Póta simán vette a főtábla első fordulóját Ljubljanában

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.06.13. 16:50
Póta Georginának nem okozott gondot a fiatal szlovén Sara Tokic legyőzése (Fotó: WTT)
Póta Georgina tovább menetel Ljubljanában: az asztalitenisz WTT-sorozat star contender besorolású versenyén 3:1-re legyőzte a szlovén Sara Tokicot, s ezzel bejutott a legjobb 32 közé, az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk viszont svéd ellenfelével szemben elveszítette a nyolcaddöntőt.

 

Az olimpiai kvalifikációs időszak utolsó versenye zajlik ezekben a napokban Szlovéniában, ugyanis a jövő keddi, június 18-i világranglista alapján osztják ki a még szabad párizsi kvótákat. Póta Georgina (világranglista-83.) már a ljubljanai verseny előtt is bejutó helyen állt, az eddigi szereplésével pedig még valószínűbbé tette, hogy asztalhoz állhat majd Párizsban – bár ezt hivatalosan csak kedden lehet kijelenteni. A selejtezőből a főtáblára jutó kétszeres Európa-bajnokunk ellenfele a 32 közé kerülésért Sara Tokic (281.) volt, s a várakozásoknak megfelelően a mindössze 17 éves szlovén játékosnak nem igazán volt esélye a győzelemre, Póta gond nélkül hozta a meccset. A pénteki folytatás már rázósabbnak ígérkezik, ugyanis Prithika Pavade (28.) Európa élmezőnyéhez tartozik, s tagja volt a februárban Puszanban világbajnoki bronzérmet szerző francia válogatottnak.

Pótával ellentétben az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros már hivatalosan is olimpiai kvótás, Ecsekiék a következő heteket elsősorban a felkészülésre használhatják fel, no meg arra, hogy a ranglistán előrébb lépve a párizsi kiemelésnél kedvezőbb helyzetbe kerüljenek. A ljubljanai verseny sajnos ebben nem sokat segített, ugyanis a svéd Kristian Karlsson, Christina Källberg duóval szemben a főtábla első körében négy játszmában alulmaradtak.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, LJUBLJANA
Nők. Egyes. 32 közé jutásért:
Póta Georgina–Tokic (szlovén) 3:1 (3, 5, –4, 3)

Vegyes páros. Nyolcaddöntő:
Karlsson, Källberg (svéd)–Ecseki Nándor, Madarász Dóra 3:1 (6, –6, 8, 10)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik