Asztalitenisz: Majoros Bence győzelemmel kezdett Ljubljanában

Vágólapra másolva!
2024.06.11. 17:57
Majoros Bence kiélezett meccset nyert meg a selejtező első fordulójában (Fotó: WTT)
A WTT-sorozat ljubljanai állomásán Majoros Bence előrébb rangsorolt ellenfelével szemben ötjátszmás győzelemmel mutatkozott be a selejtezőben, Madarász Dóra viszont kikapott az első fordulóban.

 

Az olimpiai kvalifikációs időszak lezárása előtti utolsó versenynek Ljubljana ad otthont, a WTT-sorozat star contender besorolású tornáján magyar részről Póta Georgina, Madarász Dóra, Majoros Bence és Ecseki Nándor áll asztalhoz – utóbbi csak vegyes párosban szerepel.

A kvalifikáció első körében Majoros (világranglista-195.) ellenfele az olasz Niagol Stoyanov (122.) volt, s a 26 éves magyar játékos előrébb jegyzett ellenfelével szemben ötjátszmás, nagy meccsen kiharcolta a továbbjutást. Madarász Dórára (111.) hasonlóan nehéz feladat várt, a román Elena Zaharia (126.) nem a legideálisabb első körös vetélytárs, amit a mérkőzés is bizonyított, Madarász négy játszmában vereséget szenvedett.

Póta Georgina (83.) a selejtező első körében erőnyerő volt, a folytatásban a svéd Filippa Bergand (158.) következik, míg a már biztos olimpiai résztvevő Ecseki Nándor, Madarász Dóra párosunk a csütörtökön rajtoló főtáblás küzdelmek során kapcsolódik be versenybe.

ASZTALITENISZ
WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, LJUBLJANA
Férfiak. Egyes. Selejtező. 1. forduló
Majoros Bence–Stoyanov (olasz) 3:2 (–7, 6, 13, –9, 7)
Nők. Egyes. Selejtező. 1. forduló
Zaharia (román)–Madarász Dóra 3:1 (5, 8, –8, 5)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik