Asztalitenisz: összejött a Póta–Madarász rangadó a szaúdi Grand Smash selejtezőjében

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.05.02. 14:34
Madarász Dóra nehéz mérkőzésen van túl, de a Póta Georgina elleni következő találkozó sem lesz könnyű egyiküknek sem (Fotó: WTT)
Dzsiddában, a WTT-sorozat Grand Smash-tornáján Madarász Dóra a selejtező első fordulójában nagy csatában nyert a lengyel Anna Wegrzyn ellen, a következő körben Póta Georgina lesz az ellenfele.

 

A WTT-sorozat Szaúd-Arábiában zajló csúcseseményén, az esztendő második Grand Smash-tornának második napján Madarász Dóra (világranglista-93.) is bemutatkozott, az asztal túloldalán a lengyel Anna Wegrzyn (138.) állt. Magyar szempontból igencsak különleges volt az összecsapás tétje, ugyanis már előre lehetett tudni, hogy a sorsolásnak köszönhetően a győztes a selejtező második körében Póta Georgina (68.) ellen áll asztalhoz, aki még szerdán sikerrel vette a selejtező első fordulóját.

A csütörtöki magyar–lengyel párharc rendkívül izgalmasan alakult. Az első játszmában végig fej fej mellett haladva jutottak el a végjátékig, amely Anna Wegrzynnek – érdekesség, hogy a fiatal lengyel ikertestvére, Katarzyna is kiváló asztaliteniszező – sikerült jobban. A másodikban egy-két ponttal végig Madarász vezetett, s az előnyét a szett hajrájában is megőrizte, majd a harmadikban is hasonlóan minimális különbséggel győzött. A negyedik etapban viszont a lengyel kezdett jobban, 4:0-ra elhúzott, majd 10:8-nál két játszmalabdája is volt a 2:2-höz, Madarász viszont a rá mostanában jellemző módon nehéz helyzetből visszakapaszkodva, sorozatban négy pontot szerezve megnyerte a mérkőzést.

Összejött tehát a magyar rangadó, péntek kora délután, a selejtező második körében olyan mérkőzés következik, amire eddig nemzetközi versenyen nem nagyon volt példa: Póta Georgina és Madarász Dóra küzd meg egymással – a helyzetet még pikánsabbá teszi, hogy nemcsak honfitársak, klubtársak is egyben, mind a ketten az Európa-kupa-győztes SH-ITB Budaörsi SC játékosai –, a továbbjutó pedig már csak egy győzelemre lesz a szombaton rajtoló főtáblás küzdelmektől.

WTT-SOROZAT, GRAND SMASH, DZSIDDA
NŐK
EGYES
Selejtező. 1. forduló:
Madarász Dóra–A. Wegrzyn (lengyel) 3:1 (–10, 9, 10, 10)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik