Érdi Mária negyedik helyen áll az olimpia előtti utolsó nagy vitorlásversenyen

Vágólapra másolva!
2024.04.24. 09:53
Koncz MártonÉrdi Mária rajtbüntetése ellenére negyedik az első versenynap után (Fotó: Koncz Márton)
Az Európa-bajnok Érdi Mária egy versenynap után a negyedik helyen áll a hyéres-i nemzetközi vitorlásverseny ILCA 6 hajóosztályában.

A magyar szövetség beszámolója szerint az olimpiai kvótás, tavaly világbajnok, idén vb-hetedik magyar az első futamban fekete zászlós rajtbüntetést kapott, de hamar összeszedte magát és a következő futamokban előbb harmadik, majd hatodik lett, így negyedik helyen áll a 67 fős mezőnyben.

Az ILCA 7 mezőnyben is három futamot rendeztek eddig, a szintén párizsi induló Vadnai Jonatán 27., 50., majd 26. lett, összesítésben így jelenleg a 37. helyen áll a 68 induló közül.

A Francia Olimpia Héttel egy időben rendezik meg a vasárnap kezdődött Last Chance regattát az adott hajóosztályban még olimpiai kvótát nem szerzett nemzetek versenyzői számára. Pillanatnyilag egyetlen magyar induló sincs kvótaszerző hely közelében. A 49-es hajóosztályban induló Szabó Roni Oszkár és Pais-Hank Olivér (EGIS-SVE) kilenc futam után 22. a 33 hajós mezőnyben, az 50 indulót felvonultató férfi szörf mezőnyben kilenc futam után Sánta Bence a 34., Kossovics Máté a 36., Bors Máté pedig a 43. helyen áll.

Női szörfben ugyancsak kilenc futam után, 33 induló közül Simon Hanna a 27., Szentiványi Sára pedig a 29.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik