Újabb magyar jelöltek az AIPS Médiadíjának több kategóriájában

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.03.17. 15:10
Két újabb kategóriában is van magyar jelölt (Fotó: aipsmedia.com)
Címkék
A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) ezen a hétvégén teszi közzé az idei Médiadíja kategóriáinak jelöltjeit – pontosabban a jelöltek előzsűrizés utáni szűkített listáját. Vasárnap kiderült: a legjobb véleménycikk és a legjobb riport kategóriájában is találhatunk magyar jelöltet.

Szombaton a videós és a rádiós anyagok jelöltjeinek listáját hozta nyilvánosságra az AIPS, vasárnap pedig az írott sajtóban megjelent cikkek közvetkeztek a sorban.

A legjobb véleménycikkek közé bekerült – az MTI korábbi vezérigazgatója, az idén februárban 75 éves korában elhunyt – Belénessy Csaba tavaly őszi írása Milák Kristófról (A csillagok állása és a pillangózó).

A legjobb riportok között Szalay Attila neve szerepel a listán, aki tavaly nyáron a hátrányos helyzetű serdülő fiúkból toborzott válogatott első mérkőzéséről számolt be hosszú írásában a Magyar Nemzet hasábjain (Itt a mélyben a futball nemcsak játék, hanem életeket menthet).

Az AIPS honlapján található tájékoztatás szerint április elején bejelentik a kategóriák szűkítése után versenyben maradt tíz jelöltet, majd az első három helyzettet is ismertetik, s végül egy nappal a díjátadó előtt a zsűri megejti az utolsó szavazást is így kialakítva a végső sorrendet – ám ennek eredménye a díjátadóig titkos marad.

A zsűri munkájában ezúttal is részt vett dr. Csisztu Zsuzsa, az AIPS és a Magyar Sportújságírók Szövetsége alelnöke, a Nemzeti Sport munkatársa. 

Az összes jelölt listáját ide kattintva találja meg! 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik