Légfegyveres Eb: Bronzérmes a magyar férfi pisztolyos csapat

Vágólapra másolva!
2024.03.02. 19:28
Bronzérmes lett a magyar férfi pisztolyos csapat a győri Eb-n (Fotó: Magyar Sportlövő-szövetség)
Bronzérmet nyert a Polgár János, Tátrai-Fejes Miklós, Trájer Szabolcs összeállítású magyar trió a férfi pisztolyosok szombati csapatversenyében a győri légfegyveres Európa-bajnokságon.

Amíg a női pisztolyos csapat arany-, vagy a férfi és női puskás egység bronzérmére lehetett számítani, addig a férfi pisztolyos trió sikerére egyáltalán nem. Legfőképpen azért, mert a csütörtöki egyéni versenyben a csapat mindhárom tagja messze volt a legjobbaktól és a mezőny második felében végzett. Az egyéni eredmények alapján összeálló hagyományos csapatversenyben pedig csupán a 14. helyen végzett a magyar hármas.

A szombati versenyen aztán az együttes borította a papírformát. Első lépésként a viadal első, rangsoroló részében 570 körrel sikerült elcsípnie az utolsó továbbjutó helyet, a nyolcadik pozíciót Tátrai-Fejeséknek, akik egyetlen körrel előzték meg a kilencedik bolgárokat.

A negyeddöntős folytatásban három körrel jobb eredményt produkált a csapat, elsősorban a 2022-es Eb-n bronzérmes Tátrai-Fejes Miklósnak köszönhetően, aki 96 körös első tízes sorozata után hibátlan, 100 körös teljesítményt nyújtott. Az 573 kör a negyedik helyre volt elég, ami azt jelentette, hogy az elődöntőben folytathatta szereplését az együttes.

Ott Polgárnak és Trájernek nem jött ki a lépés és végül 563 körrel negyedikek lettek a magyarok, akiknek viszont a bronzmérkőzésen volt lehetőségük a javításra. Az egyik fél 16. pontjáig tartó, Lettország elleni éremcsatára a magyar hármas tagjai nagyon felszívták magukat. A meccs első körétől koncentráltan és jól lőttek, s gyorsan előnybe kerültek, majd kifejezetten erős sorozatokkal folyamatosan növelték előnyüket, így végül simán, 16-8-ra győztek.

A magyar felnőtt válogatott így hét éremmel és egy olimpiai kvótával zárta a győri viadalt. A szombati csapatversenyeken a Fábián Sára Ráhel, Jákó Miriam, Major Veronika összetételű női pisztolyos csapat győzött, A férfi pisztolyosok mellett pedig a Hammerl Soma, Pekler Zalán, Péni István összeállítású férfi puskás és a Bajos Gitta, Dénes Eszter, Mészáros Eszter összetételű női puskás egység is harmadik lett. Pénteken Péni egyéniben nyert ezüstérmet, egyúttal párizsi indulási jogot, a Bajos, Dénes, Mészáros hármas pedig a hagyományos csapatversenyben lett második, csütörtökön pedig a női pisztolyosok megnyerték a hagyományos csapatversenyt.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik