Légfegyveres Eb: Aranyérmet nyert a magyar női pisztolyos csapat

PATAI GERGELYPATAI GERGELY
Vágólapra másolva!
2024.03.02. 15:09
Aranyérmes Győrben a magyar női pisztolyos csapat (Fotó: Magyar Sportlövő-szövetség)
Öt kör ment le a női légpisztolyosok kieséses rendszerű csapatversenyének döntőjéből. Az ukránok tíz nullára vezettek, vagyis hat pontra voltak a győzelemtől. Tegyük a kezünket a szívünkre. Ki gondolta volna, hogy a magyar csapat nyeri meg az Európa-bajnokságot?

Fábián Sára Ráhel, Jákó Miriam és Major Veronika biztosan, már a selejtező első lövésétől kezdve hittek benne, hogy győzhetnek. Elvégre a csütörtöki hagyományos csapatversenyben már szereztek egy aranyérmet Győrben, de ők kettőt akartak.

És nemcsak akarták, hanem tettek is érte. Tízpontos hátrányban sem törtek meg a mieink, úgy érezték, elég volt a „bemelegítésből”, a folytatásban egymást érték a nagy tízesek. Ahogy egyre magabiztosabbá váltak pisztolyosaink, úgy bizonytalanodtak el az ukránok, az időkérés ellenére sem kerültek egyenesbe. A hazai közönség vastapsa adta az ütemet, a magyar csapat nagyon elkapta a ritmust, és sorozatban ötször két pontot szerezve egyenlített.

Aztán ismét elléptek az ukránok, karnyújtásnyira kerültek az aranyéremtől, de újfent bizonyították a mieink, hogy kötélből vannak az idegeik. Miközben a lelátón mindenki visszafojtotta a lélegzetét, 15–11-ről fordított a magyar trió az egyik fél 16. pontjáig tartó párharcban – mint Jákó Miriam mondta, legalább izgalmas show-t csináltak...

Ez volt a magyar felnőttcsapat ötödik érme az Európa-bajnokságon, ebből a második arany – mindkettőt női pisztolyosaink szerezték.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik