Asztalitenisz Grand Smash: Póta és Madarász is sikerrel vette az első akadályt Szingapúrban

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 15:55
Póta Georgina első meccse jó bemelegítés volt a továbbiakra (Fotó: WTT)
Három magyar játékos állt asztalhoz a szingapúri asztalitenisz Grand Smash selejtezőjének első napján, közülük Póta Georgina és Madarász Dóra is győzelemmel mutatkozott be, Majoros Bence azonban vereséget szenvedett.

A WTT-sorozat csúcseseménye a teniszezők Grand Slam-tornájával egyenértékű Grand Smash, amelyen tényleg csak a legjobbak, az elithez tartozók kapnak játéklehetőséget: a szingapúri versenyre a férfiaknál a top 20-ból mindenki nevezett, a nőknél pedig 18-an, szóval túlzás nélkül állítható, világbajnoki szintű mezőny jött össze a délkelet-ázsiai városállamban. A nagy tolongás persze nem véletlen, hiszen egyrészt a 1.5 millió dolláros összpénzdíj ebben a sportágban igencsak vonzó, másfelől az olimpiai kvalifikáció szempontjából is fontos ranglistapontokat lehet gyűjteni.

Utóbbiban a mieink is érdekeltek, a világranglistán 14. helyen álló Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros jelenleg kifejezetten kedvező pozícióban van, amire jó lenne Szingapúrban ráerősíteni, egyesben pedig Póta Georgina, Madarász Dóra és Majoros Bence is tehetne lépéseket Párizs felé, ám ez csak előbbi kettőnek sikerült. Póta (világranglista-83.) a még nem jegyzett, így a rendezőnek járó szabad kártyával induló 15 éves Lee Eng Kee ellen állt asztalhoz, s különösebb gond nélkül három játszmában lezárta a meccset – a következő körben a szerb Andrea Todoroviccsal (136.) kell megküzdenie. Madarásznak (89.) rázósabbnak tűnő ellenfél, a török Sibel Altinkaya (112.) jutott, de négyszeres Eb-bronzérmesünk sem adta alább, ő is három szettben lépett tovább a kvalifikáció második körébe, ahol az ukrán Margarita Peszocka (79.) vár rá.

A férfiaknál a gerincsérve miatt több hetet kihagyó Majoros Bence (188.) alaposan visszacsúszott a világranglistán – február közepén, a dél-koreai csapat-világbajnokság előtt még a 133. helyen jegyezték –, így neki talán még fontosabb lett volna, hogy minél tovább versenyben maradjon. Az első fordulóban Adrien Rassenfosse (88.) ellen az elvesztett első játszma után magára talált és két szoros szettben fordított, ám a belgának erre is volt válasza, így a csúcsformájától még érezhetően elmaradó Majoros ötjátszmás kiélezett meccs végén vereséget szenvedett.

WTT-SOROZAT, GRAND SMASH, SZINGAPÚR
Férfiak. Egyes. Selejtező. 1. forduló
Rassenfosse (belga)–Majoros Bence 3:2 (7, –8, –9, 5, 7)
Nők. Egyes. Selejtező. 1. forduló
Madarász Dóra–Altinkaya (török) 3:0 (5, 7, 8)
Póta Georgina–Lee Eng Kee (szingapúri) 3:0 (6, 2, 6)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik