Schmidt Ádám: Maradandó élményt nyújtanak és inspirálnak az Ezüstgerely kiállítás fotói

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.02.06. 19:08
Fotó: Facebook/Dr. Schmidt Ádám
Közösen tekintette meg Dr. Schmidt Ádám sportállamtitkár, Gyulai Miklós szövetségi elnök és Nemes Rita világbajnoki résztvevő atléta az Ezüstgerely Művészeti Pályázat válogatott képeit bemutató kiállítást az Allee Bevásárlóközpontban. A különleges tárlat, amely a budapesti atlétikai világbajnoksághoz kapcsolódva a sportág lenyűgöző világát állítja középpontjába, február 11-ig látogatható – olvasható a sportállamtitkárság közleményében.


A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának háttérszervezete, a Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) 2023-ban hirdette meg a megújult Ezüstgerely Művészeti Pályázatot. A professzionális és az amatőr kategóriákban beérkezett több száz pályamunka a sportok királynőjének egyszeri, ám a fotókkal örökre megőrzött és generációknak is továbbadható pillanatait idézi meg. Az ingyenesen megtekinthető tárlaton a szakmai zsűri által kiválasztott legjobb alkotásokat csodálhatják meg az érdeklődők.

A különleges kiállítás helyszínére közösen látogatott ki hétfőn Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, az Ezüstgerely Művészeti Pályázat bírálóbizottságának elnöke, Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, valamint Nemes Rita atléta, aki 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon szerzett felejthetetlen pillanatokat a magyar szurkolóknak, amikor hétpróbában futamot nyert.

„A kiállítás a bevásárlóközpont centrumában található, ahol rengeteg ember fordul meg nap mint nap. Bízunk benne, hogy az itt látható fantasztikus fotók sokakat inspirálnak majd arra, hogy elkezdjenek sportolni és ezáltal a mozgás az életük részévé váljon. Erről szól a tavaly elindított, NSÜ-vel közös Sportoló Nemzet Programunk, amelynek keretében idén is nagyon sok mozgásra ösztönző eseménnyel várunk mindenkit” – fogalmazott dr. Schmidt Ádám.

„Fantasztikus volt felidézni a bemutatott képek segítségével a világbajnokság és a sportág legszebb pillanatait. Bízunk benne, hogy az atlétika itt marad a köztudatban, és az előttünk álló években még többször meg tudjuk örvendeztetni a sportot szerető közönséget” – mondta el Gyulai Miklós.

„Meghatározó pillanatban örökített meg az egyik kiállított fotó, a hétpróba végén készült, amikor a könnyeimmel küszködtem a boldogságtól. Nagyon jó volt újra látni és visszaemlékezni az atlétikai világbajnokság nyújtotta életre szóló élményekre” – idézte fel Nemes Rita. 

Az Ezüstgerely Művészeti Pályázat immár több, mint 60 éve inspirálja a sport, az olimpia, a testnevelés és a természetjárás, azaz a mozgáshoz kötődő cselekvésformák témavilágát felölelő művészeti alkotások megszületését. A szervezők abban bíznak, hogy a most nyílt tárlattal is ösztönözni tudják a látogatókat arra, hogy a mozgás legyen a mindennapjaik természetes része, és ezáltal egy teljesebb, egészségesebb életet élhessenek.

A kiállítás február 11-ig ingyenesen megtekinthető az Allee Bevásárlóközpont földszintjén, a Móricz Zsigmond körtér felőli bejáratnál.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik