Több mint harminc év után nyert amatőr golfozó a US PGA Touron

Vágólapra másolva!
2024.01.22. 11:14
A 20 éves Nick Dunlap sporttörténelmet írt (Fotó: Getty Images)
A profi golfozók legrangosabb sorozatában, a US PGA Tourban vasárnap 33 év után nyert amatőr játékos tornát.

A múlt héten a kaliforniai La Quintában rendeztek PGA-viadalt, a 8.4 millió dollár összdíjazású versenyen az Alabama Egyetem húszéves diákja, Nick Dunlap volt az egyetlen amatőr státuszú versenyző a 156 induló közül. Az amerikai egyetemi bajnok mind a négy napon nagyszerűen játszott, de különösen a harmadikon remekelt, amikor egészen kiemelkedő, 60 ütéses teljesítménnyel ment végig a 18 szakaszos pályán, így a záró napot három ütés előnnyel kezdte. Dunlap aztán vasárnap az első kilenc lyukon elveszítette előnyét, de a második felén higgadtan játszva meg tudta nyerni a viadalt, egy ütéssel megelőzve a dél-afrikai Christiaan Bezuidenhoutot.

Dunlap nem csupán nyert, 259 ütéses összteljesítményével pályarekordot állított fel, egyúttal a viadal történetének legfiatalabb győztese lett és 1910 óta a legfiatalabb amatőr első helyezett a PGA sorozatban.

Dunlap mostani sikerét megelőzően 1991 januárjában született amatőr győzelem a PGA-ben, akkor Phil Mickelson nyerte meg a Tucsonban rendezett Northern Telecom Opent.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik