RG: egy hét múlva folytatja olimpiai felkészülését Pigniczki Fanni

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.12.27. 18:09
null
Pigniczki ötven év után szerzett magyar világbajnoki érmet a sportágnak (Fotó: Dömötör Csaba)
A karácsonyi szünetet követően egy hét múlva folytatódik Pigniczki Fanni olimpiai kvótás ritmikus gimnasztikázó felkészülése, aki elárulta, három új gyakorlattal készül a jövő évi versenyekre.

„Még van időm egy kicsit pihenni és feltöltődni, de január harmadikán kezdődnek az edzések. Onnantól kezdve teljes erővel készülünk, először sima edzésekkel, aztán edzőtáborokkal, majd kezdődnek a felkészítő versenyek is” – mondta az MTK sportolója az M4 Sport szerdai Nemzeti Sporthíradójában.

Hozzátette, a jövő év fő versenye természetesen az olimpia lesz, de a májusi, budapesti Európa-bajnokságon is szeretne jól szerepelni. Az egyik célja, hogy egyéni összetettben a legjobb tíz között legyen a párizsi ötkarikás játékokon, a másik pedig, hogy minél stabilabban teljesítsen, és a versenyeken is kihozza magából azt, amit az edzéseken.

Elárulta, hogy három új gyakorlata már elkészült, mindhárom új stílusú, amilyet még nem nagyon csinált.

„Egyrészt kihívást jelent számomra, hogy egy másik oldalról mutassam meg magamat, másrészt a nehézségi szintjét is emeltük mindháromnak. A karikagyakorlatomat apró változtatásokkal megtartjuk, mert nagyon tetszett a bíróknak és a nézőknek, illetve én is nagyon szeretem” – magyarázta.

Pigniczki 2021-ben csak néhány héttel a tokiói olimpia előtt szerezte meg a kvótát, ennek kapcsán megjegyezte: most az edzőivel együtt nagyon örülnek, hogy van idejük megtervezni, pontosan mit fognak csinálni a felkészülés során, milyen versenyekre mennek, és hogyan zajlik majd ez az időszak.

A 23 éves sportoló augusztusban a valenciai világbajnokságon bronzérmes lett karikával. Ez volt a sportág második magyar vb-érme: Patocska Mária ötven évvel ezelőtt szintén karikával lett harmadik helyezett hármas holtversenyben. Mint mondta, az idei esztendő még annál is jobban sikerült számára, mint ahogy az év elején tervezte.

„Nagyon szerettem volna valami új dolgot elérni, amit eddig még nem sikerült, de nem gondoltam, hogy ilyen magasságba jutok” – jegyezte meg.

Úgy fogalmazott, nem csak neki, hanem az egész sportágnak óriási megtiszteltetés, hogy a jelöltek között van az év női sportolója díjra.

„Nagyon meghatott, hogy a nevem felkerült erre a listára. Amikor három éve bemutatóztam a gálán, sosem gondoltam volna, hogy egyszer a másik oldalról is megközelíthetem a színpadot” – árulta el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik