Birkózás: visszatért az olimpiai súlycsoportba az amerikaiak hatszoros világbajnoka

Vágólapra másolva!
2023.11.06. 20:45
null
Jordan Burroughs lefogyott, hogy elindulhasson jövőre Párizsban (Fotó: Getty Images)
Jordan Burroughs, az amerikaiak olimpiai bajnok és hatszoros világbajnok birkózója aranyéremmel tért vissza az ötkarikás programban szereplő, szabadfogású 74 kilogrammos súlycsoportba a kazahsztáni Tarazban rendezett viadalon.

A nemzetközi szövetség (UWW) beszámolója szerint a 35 éves birkózó az utóbbi három évben a nem olimpiai kategóriák közé tartozó 79 kilogrammban versenyzett, de a jövő évi párizsi játékok miatt lefogyott, formáját illetően pedig nem lehetett panasz, mivel mind az öt mérkőzését magabiztosan megnyerte a rá jellemző technikai elemekkel fűszerezve.

Az amerikai klasszis idén nem tudta kiharcolni a világbajnoki szereplést, így helyette a 2021-es tokiói olimpián bronzérmes, négyszeres vb-győztes Kyle Dake lépett szőnyegre a belgrádi vb-n, amelyen megszerezte a 74 kilós olimpiai kvótát az Egyesült Államoknak. Ennek köszönhetően a magyar színekben versenyző Kuramagomedov Muradnak májusban már biztosan nem kell összecsapnia amerikai versenyzővel az isztambuli világkvalifikációs tornán az ötkarikás indulási jogért.

A 2012-es londoni játékok bajnokának elmondása szerint nem sok olyan idős versenyző van, akivel úgy számolnának a versenyeken, mint vele.

„Bárhol elindulok, ott egyből a bajnoki esélyesek között emlegetnek. Nagyon jó, hogy még mindig versenyben vagyok” – nyilatkozta Burroughs, aki jövőre várhatóan ismét megcélozza az olimpiát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik