Triatlon: Szeretnék úszni egy igazán jót – Kropkó Márta

Vágólapra másolva!
2023.10.13. 16:01
null
Kropkó Márta szeretne egy igazán jót úszni (Fotó: Facebook)
A férfiaknál az éremesély, a nőknél pedig a 2003-ban született Kropkó Márta formája szolgáltat majd izgalmat magyar szempontból a kínai világkupaversenyen. 

Távol-kelet a következő célállomás triatlonistáink számára. Pontosabban nem is a célállomás, hiszen az időeltolódás, a biztonságos bejutás és a kínai ritmus felvétele miatt már a hét elején megérkezett a magyar küldöttség a világ második legnépesebb országába, hogy szombaton világkupaversenyen induljon. Ez azonban nem sikerült mindenkinek, hiszen legjobb női versenyzőnket, Kuttor-Bragmayer Zsanettet vízumproblémák miatt nem engedték be az országba a kínai hatóságok. Az ő távollétében így végülis hat magyar versenyző áll rajthoz az olimpiai – vagyis a hosszabb – távon. A férfiaknál négyen, így Bicsák Bence, Dévay Zsombor, Dévay Márk és Faldum Gábor, majd nem sokkal később Kovács Zsófia és Kropkó Márta.

Utóbbival beszélgettünk péntek délután áthidalva a hatórás időeltolódást és a Kínai Kommunista Párt által letiltott közösségi platformokat. „Kifejezetten jók a körülmények, tulajdonképpen a beutazás a legnehezebb része ennek a versenynek, de ha azon túl van az ember, akkor nagy baj már nem érheti. A szállodánktól nem messze van egy nagyon jól felszerelt uszoda, futni is tudtam a közelben, és ami a leginkább meglepett, hogy nincsenek hatalmas dugók” – kezdett a helyszín jellemzésével Kropkó Márta, aki természetesen Szecsuán tartomány fővárosában, a 20 milllió lakosú Csengtuban szállt meg.

„Ami a versenyt illeti, kifejezetten illik az én stílusomhoz, hiszen egyből a pontoonról ugrunk majd a vízbe, amely ezúttal egy tó, így nem nehezítik majd hullámok a dolgunkat. A vízből az a célom, hogy a legjobb öt között jöjjek majd ki, de ez nem lesz egyszerű, mert relatíve erős a mezőny, ebből a szempontból. Pontos helyezés nincs a fejemben, nem kalkulálok ilyesmivel, inkább magamat szeretném legyőzni. A kerékpáros vonalvezetés technikás és dimbes-dombos egyszerre, úgyhogy nagyon kell majd figyelni, összességében pedig ez az én távom, az utóbbi időben egyértelművé vált, hogy az olimpiai hosszúságon jönnek ki az erősségeim” – folytatta a mindössze 20 éves triatlonista, hozzátéve, a következő két hetet is Ázsiában tölti, hiszen Japánban zárja majd a versenyszezont.

Kiugró eredményre viszont a férfiak között van nagyobb esélyünk, hiszen a tokiói olimpián hetedik, és az utóbbi hónapokban egyre jobb formát mutató Bicsák Bence a hármas rajtszámban versenyzik, sőt Dévay Márk és Faldum Gábor is a legjobb tízben az előzetes rangsor szerint. A 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló viadalt magyar idő szerint szombat hajnalban három órakor (férfiak) és háromnegyed hatkor (nők) rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik