Birkózó-vb: Fritsch Róbert döntőbe jutott Belgrádban!

KRASZNAI BENCE (Belgrád)KRASZNAI BENCE (Belgrád)
Vágólapra másolva!
2023.09.22. 17:34
null
Fritsch Róbert (pirosban) bejutott a belgrádi világbajnokság döntőjébe (Fotó: Róth Tamás)
A kötöttfogású 72 kilogrammos Fritsch Róbert három győztes mérkőzést követően bejutott a belgrádi Stark Arénában zajló birkózó-világbajnokság szombat esti döntőjébe, amelyben az Európa-bajnoki ezüstérmes francia Ibrahim Ghanem lesz az ellenfele.

 

Az üzbég Dzsamol Dzsumabajev és a világbajnoki címvédő szerbiai Ali Arszalan legyőzése után jöhetett az elődöntő, amelyben a 22 esztendős japán Harada Singo következett, aki gyakorlatilag ismeretlenként jutott be a nem olimpiai súlycsoportos 72 kilogrammos verseny elődöntőjébe. Az Európa-bajnok Fritsch kezdte aktívabban az összecsapást, járt neki a passzivitási pont, és lenti helyzetből próbálkozhatott. Nem alakult jól a szituáció, a BHSE birkózója fejlefogásból próbált indítani, sikertelenül, a japán kontrából mögé került (1:1). A második menetet kitolással nyitotta Fritsch, és nem is lehetett kérdés, ki az aktívabb: a magyar srácnak újabb egy pont járt, az előnyért megőrizve 3:1-re diadalmaskodott, tehát bejutott a szombat esti döntőbe. Amelyben az Európa-bajnoki ezüstérmes, korábban egyiptomi színekben Afrika-bajnok francia, Ibrahim Ghanemmel méri össze a tudását.

„Érdekes volt a mai nap, hiszen az első két meccsemhez hasonlóan ezt sem kezdtem tökéletesen, nem úgy alakult a lenti helyzet, ahogyan azt szerettem volna. Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy sikerült átvennem az irányítást, és megnyernem a mérkőzést. Korábban is elmondtam, azért jöttem ide, hogy világbajnok legyek, és ehhez most még inkább tartom magam! Eddig kétszer birkóztunk egymással, mindkét alkalommal kínkeserves összecsapáson nyertem. Azt megígérhetem, hogy ezúttal is apait-anyait beleadok, a dobogó felső fokára szeretnék állni!” – jelentette ki Fritsch Róbert az elődöntő után a Stark Arénában.

Fritsch döntője körülbelül 18.30 körül kezdődik szombaton.

BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD
PÉNTEK
Kötöttfogás
72 kg. Nyolcaddöntő:
Fritsch–Dzsumabajev (üzbég) 4:1. Negyeddöntő: Fritsch–Arszalan (szerbiai) 13:10-nél tus. Elődöntő: Fritsch–Harada 3:1

A csütörtök-pénteki programcsomag végeredménye

55 kg. Világbajnok: Eldaniz Azizli (Azerbajdzsán), 2. Nuzgari Curcumja (Grúzia), 3. Jaszurbek Ortokbojev (Üzbegisztán) és Poya Dad Marz (Irán).

77 kg. Vb: Akzsol Mahmudov (Kirgizisztán), 2. Sanan Suleymanov (Azerbajdzsán), 3. Malhasz Amojan (Örményország) és Kuszaka Nao (Japán), ...14. Lévai Zoltán.

82 kg. Vb: Rafiq Hüseynov (Azerbajdzsán), 2. Alireza Mohmadipjani (Irán), 3. Jaroszlav Flicsakov (Ukrajna) és Aesz Gonibov (egyéni induló, orosz), ...9. Szilvássy Erik.

130 kg. Vb: Amin Mirzazadeh (Irán), 2. Riza Kayaalp (Törökország), 3. Abdellatif Mohamed (Egyiptom) és Oscar Pino Hinds (Kuba), ...21. Vitek Dárius.

A magyarok eredményei és a verseny programja (az olimpiai súlycsoportok dőlt betűvel)
Szabadfogás
Szombat-vasárnap. 61 kg:
nincs magyar induló. 70 kg: Antal Dániel (UTE) a 10. helyen zárt. 86 kg: Püspöki Patrik (Mogyi Bajai BC) a 17. helyen zárt. 125 kg: Ligeti Dániel (Haladás) az 5. helyen zárt.
Vasárnap-hétfő. 57 kg: nincs magyar induló. 74 kg: Kuramagomedov Murad (Tatabánya) a 11. helyen zárt. 79 kg: nincs magyar induló. 92 kg: Juhász Balázs (KTE) a 12. helyen zárt

Szabadfogás és női birkózás
Hétfő-kedd. 65 kg:
Muszukajev Iszmail (FTC) világbajnok lett. 97 kg: Bajcajev Vlagyiszlav (Csepel TC) a 14. helyen zárt. 55 kg: Bognár Erika (BHSE) a 9. helyen zárt. 59 kg: Dollák Tamara (UTE) a 12. helyen zárt

Női birkózás
Kedd-szerda. 50 kg:
Szekér Szimonetta (BHSE) a 18. helyen zárt. 57 kg: Galambos Ramóna (BHSE) a 11. helyen zárt. 65 kg: nincs magyar induló. 76 kg: nincs magyar induló
Szerda-csütörtök. 53 kg:
Orsós Sztálvira (Csepel TC) a 7. helyen zárt. 62 kg: nincs magyar induló. 68 kg: Szabados Noémi (FTC-KIMBA) a 25. helyen zárt. 72 kg: nincs magyar induló

Kötöttfogás
Csütörtök-péntek. 55 kg:
nincs magyar induló. 77 kg: Lévai Zoltán (BHSE) a 14. helyen zárt. 82 kg: Szilvássy Erik (Csepeli BC) a 9. helyen zárt. 130 kg: Vitek Dárius (BHSE) a 21. helyen zárt.
Péntek-Szombat. 60 kg: Torba Erik (BHSE) nem indult. 72 kg: Fritsch Róbert (BHSE) döntős. 97 kg: Lévai Tamás (BHSE) kiesett.
Szombat-vasárnap. 63 kg:
Kecskeméti Krisztián (Ceglédi VSE), 67 kg: Váncza István (FTC), 87 kg: Losonczi Dávid (ESMTK-KIMBA)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik