Asztalitenisz: második BL-csoportmeccsét is simán hozta a Budaörs

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.09.23. 15:52
null
A budaörsiek Póta Georgina sikerével indultak meg az újabb győzelem felé (Fotó: Dömötör Csaba)
Két csapatunk is érdekelt a hét végén a Bajnokok Ligája első csoportkörében. A Budaörsi SC női együttese spanyol ellenfelét legyőzve két forduló után is százszázalékos, a férfiaknál PTE PEAC 3:0-s vereséggel mutatkozott be.

A Bajnokok Ligája első csoportkörében szereplő SH-ITB Budaörsi SC női csapata még pénteken Moravsky Krumlovban a cseh HB Ostrov elleni 3:0-s győzelemmel rajtolt, a szombat délelőtti programban pedig a spanyol Tecnigen Linares ellen állt asztalhoz. Az európai kupaporondon a 10. helyen rangsorolt magyar bajnok számára a csoportban ez a találkozó jelentette az egyik legnagyobb kihívást, a 13. helyen kiemelt linaresiek ugyanis az egyetlen spanyol, Paula Medina mellett dél-koreai (Dzsi Eun Cse) és román (Roxana Istrate) légióssal álltak fel. Ezzel szemben a Budaörs továbbra is tartja magát az elvhez, miszerint kizárólag magyar játékosokat foglalkoztat, a beteg Bachman Péter edzőt helyettesítő Pink Márk a Póta Georgina, Madarász Dóra, Dari Helga hármast küldte asztalhoz. Egy-egy játszmán belül többször is szorosan, izgalmasan alakult az állás, ám a meccs egészét nézve a tavasszal a második számú kontinentális sorozatban, az Európa-kupában ezüstérmet szerző Budaörs sikeréhez nem fért kétség, a 3:1-es végeredmény igazolja az erőviszonyokat. A két mérkőzés után két győzelemmel álló magyar együttes az esti programban a házigazda cseh TT Moravsky Krumlov ellen áll asztalhoz.

A férfiaknál az ugyancsak magyar bajnoki címmel büszkélkedő PTE PEAC Kalo-Méh (20. kiemelt) a BL első csoportkörében a dubrovniki A-csoportba kapott besorolást. Az együttes legjobbja, szerbiai Pető Zsolt mellett a nagy rutinnal rendelkező Demeter Lehel és a feltörekvő generáció egyik legígéretesebb játékosa, Szántosi Dávid alkotta trió ellenfele a TT Wiener Neustadt (10.) csapata volt. Az osztrákoknál a japán Ueda Dzsin, valamint a horvát Ivor Ban és Frane Tomislav Kojic kapott lehetőséget, s a bécsújhelyiek hármasfogata különösebb gond nélkül érvényesítette a papírformát, a pécsiek Szántosi révén csupán egyetlen játszmát szereztek. Folytatás este a lengyel Polski Cukier Gwiazda ellen.

ASZTALITENISZ, BAJNOKOK LIGÁJA
FÉRFIAK, 1. CSOPORTKÖR, A-CSOPORT (DUBROVNIK):
TT Wiener Neustadt (osztrák)–PTE PEAC Kalo-Méh 3:0

Kojic–Pető Zsolt 3:0 (7, 6, 7)
Ueda–Demeter Lehel 3:0 (3, 5, 8)
Ban–Szántosi Dávid 3:1 (9, –7, 2, 5)

Polski Cukier Gwiazda (lengyel)–STK Libertas Marinkolor (horvát) 3:1

NŐK, 1. CSOPORTKÖR, B-CSOPORT (MORAVSKY KRUMLOV):
Budaörsi SC–Tecnigen Linares (spanyol) 3:1

Póta Georgina–Istrate 3:1 (6, 8, –10, 5)
Madarász Dóra–Dzsi Eun Cse 3:1 (–4, 8, 11, 4)
Dari Helga–Medina 2:3 (7, –4, 9, –10, 3:6)
Madarász–Istrate 3:0 (9, 9, 6)

HB Ostrov (cseh)–TT Moravsky Krumlov (cseh) 3:2
TT Joué les Tours (francia)–Tecnigen Linares 3:1
TT Joué les Tours–TT Moravsky Krumlov 3:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik