Kerékpár-vb: dán és brit arany férfi és női üldözéses csapatversenyben

Vágólapra másolva!
2023.08.05. 23:20
null
Katie Archibald, Elinor Barker Josie Knight és Anna Morris a britek első aranyát szerezte az üldözéses versenyben (Fotó: Getty Images)
A férfiak üldözéses csapatversenyében a dán együttes, míg a nők ugyanilyen versenyszámában a hazai közönség előtt szereplő brit alakulat nyerte meg az aranyérmet a glasgow-i pályakerékpáros-világbajnokság szombati napján.

 

A nőknél a Katie Archibald, Elinor Barker, Josie Knight és Anna Morris által alkotott csapat a britek első vb-címét szerezte meg ebben a számban 2014 óta, míg a férfiak versenyének döntőjében a dánok – Lasse Leth, Niklas Larsen, Rasmus Pedersen, Carl-Frederik Bevort összeállításban – revánsot vettek az olaszokon a két évvel ezelőtt rendezett tokiói olimpia fináléjában elszenvedett vereségért.

Korábban Szalontay Sándor a férfi sprintversenyben a nyolcaddöntőbe jutásért brit riválissal találkozott, de elveszítette a párharcot, és nem jutott be a legjobb 16 közé.

A para pályakerékpáros férfiak 1 kilométeres időfutamának selejtezőjében Wermeser Zsombor a 13. helyen végzett a 19 fős mezőnyben, melyből az első hat jutott a döntőbe.

KERÉKPÁR, VILÁGBAJNOKSÁG
PÁLYAKERÉKPÁR
FÉRFI ÜLDÖZÉSES CSAPATVERSENY

1. Dánia
2. Olaszország
3. Új-Zéland
A döntőben: Dánia–Olaszország 3:45.161 perc–3:47.396 perc

NŐI ÜLDÖZÉSES CSAPATVERSENY
1. Nagy-Britannia
2. Új-Zéland
3. Olaszország
A döntőben: Nagy-Britannia–Új-Zéland 4:08.711 perc–4:13.313 perc

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik