Egyetemi Világjátékok: bronzérmes a férfi könnyűsúlyú kétpárevezős duó

Vágólapra másolva!
2023.08.06. 17:10
null
A Szabó Bence, Furkó Kálmán könnyűsúlyú kétpár evezős duó bronzérmet nyert a Csengtuban zajló Egyetemi Világjátékokon (Fotó: Facebook/Tisza Evezős Egylet - 1901 TE)
Bronzérmet nyert a Szabó Bence, Furkó Kálmán könnyűsúlyú kétpárevezős duó a Csengtuban zajló Egyetemi Világjátékokon vasárnap.

 

A multisportesemény eredményközlő oldala szerint a németek, illetve az olaszok hajóegysége előzte meg a döntőben az Európa-bajnok magyar kettőst, amely 6:30.18 perc alatt ért célba.

A nőknél ugyanebben a versenyszámban Szili Dorina és Fehérvári Eszter (7:22.01 p) ötödikként zárt, míg a normálsúlyúaknál Bácskai Máté és Szabó Márton (6:36.32 p) hatodik lett.

A Keszthelyi Péter, Kovács Gergely, Bányai Zsombor, Fenyvesi Csaba összeállítású férfi párbajtőrcsapat 45:25-re kikapott az olasz válogatottól, így negyedik helyen végzett.

A férfi vízilabda-válogatott az elődöntőben 11–10-re legyőzte az Egyesült Államokat, ezzel bejutott a keddi fináléba, amelyben az olaszokkal küzd meg az aranyéremért.

A magyar küldöttség eddig három arany-, öt ezüst- és hat bronzérmet szerzett a kínai Csengtuban, ahol 18 sportágban 119 ország közel 10 ezer résztvevője szerepel. Az egy hete kezdődött és keddig tartó Egyetemi Világjátékokon – korábbi nevén Universiadén – 12 sportágban 113 sportoló képviseli a magyar színeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik